Вистави, лекції та фестивалі: Найцікавіші події цього тижня у Франківську


Презентації книжок та виставки картин, театральні вистави та концерти зірок. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондент Бліц-Інфо зібрав докупи найцікавіші події цього тижня - з 10 до 16 жовтня.

У вівторок 11 жовтня в приміщенні івано-франківського театрі ляльок "Новий театр" покаже трагікомедію про людей "Собака". Це історія трьох живих істот, питання особистого вибору, любові та вірності. Глядачам обіцяють теплі враження.

Дізнатись, як отримати запрошення можна на сторінці театру. Також нагадаємо, що читачі Бліц-Інфо мають змогу отримати запрошення на виставу "Собака" безкоштовно, долучившись до розіграшу в соцмережах.

У середу, 12 жовтня о 18:00 в івано-франківському музично-драматичному театрі покажуть культову виставу "Солодка Даруся".

Результат пошуку зображень за запитом

Вистава «Солодка Даруся» за однойменним романом лауреата Шевченківської премії Марії Матіос стала подією в театральному житті України та примусила заговорити про івано-франківський театр.

Це щемлива історія про гірку долю Дарусі та її батьків, понівечених радянськими НКВДистами в довоєнний та післявоєний період окупації радянськими військами Західної України. 

Придбати квитки можна в касі театру. Вартість - 60 гривень

13-14 жовтня на сцені біля міського озера пройде десятий фестиваль-конкурс молодіжної музики “Едельвейс”. 

Цьогоріч фестиваль присвячений  святу Покрови Пресвятої Богородиці, Дню захисника України, 74-ій річниці створення Української повстанської армії та Дню Українського козацтва з метою виявлення музично обдарованої молоді та сприяння розкриттю її творчої індивідуальності.

Результат пошуку зображень за запитом

На сцені виступлять гурти, що грають у стилі рок, поп та альтернативної сучасної музики.

Вхід на захід безкоштовний.

У п'ятницю, 14 жовтня в громадському ресторані "Urban Space 100" учасниця міжнародних тренінгів та дослідницьких проектів, що вже більше десяти років працює з темами розвитку громадянського суспільства та інноваційного світогляду, гендерної рівності, фемінізму Тамара Злобіна прочитає лекцію "Гендерний розпад". 

"Уявлення про гендерні ролі жінок та чоловіків не є фіксованими – вони змінюються разом з розвитком суспільства. Україна після Майдану – це нуртуюче поле постійних змін, які мають і свій гендерний вимір. Колишні гендерні моделі (радянські, пострадянські) розпадаються, натомість створюються нові – сучасні, демократичні, європейські. Для того, щоб краще зрозуміти цей процес, його вартує побачити в історичній перспективі. Тому лекція «Гендерний розпад» – це захоплююча екскурсія гендерною історією України останнього століття, яка допоможе кожному та кожній усвідомлено творити рівноправне, щасливе майбутнє. 
Лекція «Гендерний розпад» – це захоплююча подорож гендерною історією України останнього століття",
- йдеться на сторінці заходу в Fасеbook.

Вхід на захід, що розпочнеться о 18:30, вільний.

Також у п'ятницю, 14 жовтня о 19:00 в приміщенні івано-франківського театру ляльок "Новий театр", що живе під девізом "Будь готовий до правди" покаже франківцям виставу "Стус" - історичне одкровення генія української літератури Василя Стуса.

Дізнатись, як отримати запрошення можна на сторінці театру. 

Також  14 жовтня в Urban Space 100 відбудеться зустріч з письменником, перекладачем, блогером Андрієм Бондарем і презентація його нової книжки «І тим, що в гробах...», яка вийшла у Видавництво Старого Лева. Модеруватиме зустріч Юрко Іздрик.

Початок о 18:00. Вхід вільний

У неділю, 16 жовтня 16 жовтня о 18:00 в івано-франківському музично-драматичному театрі розпочнеться вистава "Дуже проста історія".