Вистави, зустрічі та лекції: Що цікавого цього тижня в Івано-Франківську?


Вистави, презентації, зустрічі, лекції або ж тренінги. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондент Бліц-Інфо зібрав найцікавіші події цього тижня - з 11 до 17 грудня.

В понеділок 11 грудня о 19:00 в приміщенні Театру Ляльок по вул. Незалежності, 10 Новий театр покаже прем'єру вистави "Шекспір проти Шиллера".

Результат пошуку зображень за запитом

У вівторок 12 грудня о 16.00 год. на вічевому майдані відбудеться відкриття Новорічно-Різдвяної ярмарки.

О 18.00 год. в Urban Space 100, Грушевського 19 пройде Марафон написання листів: "Кожна людина має право на".

Чи давно ви писали листа комусь? А чи задумувались ви над тим, що в 21-му столітті написання листа може врятувати життя людини? Якщо вам небайдуже питання прав людини, долучайся до всесвітньо відомого Марафону написання листів від Amnesty International. Команда Amnesty International про Марафон: «Щоб пояснити суть поняття «права людини» ми розповідаємо історії людей - людей, чиї права були порушені. Цього року це історія молодої жінки Шакілії, яка втратила брата, еко-активіста, що захищає ліс від вирубки, чоловіка, якого вбили за те, що він хотів бути собою та багатьох інших. За кожною історією стоять ще сотні подібних історій, адже кожна справа Марафону уособлює типове правопорушення для країни/регіону».

Ціна: безкоштовно

Марафон написання листів:

В середу, 13 грудня о 16.00 год. у Відкритий простір "Вдома", Січових Стрільців 13 відбудеться зустріч Чотирилапі чекають на дітей: спілкування з собаками.

На вас чекають цікаві номери від наших чотирилапих гостей, багато любові та ніжності. А ще таке спілкування може бути корисним, бо сприяє: - Розвитку позитивних емоційних і розумових здібностей; - Поліпшенню моторики і порушених рухових функцій; - Позбавленню від страху, тривоги, напруги, агресії, недовіри і неуважності; - Розвитку товариськості і дружелюбності; - Значному поліпшенню фізичного стану. Отримані гроші підуть на допомогу волонтерам АТО та на підтримку вільного простору.

Ціна: 40-50 грн

Чотирилапі чекають на дітей: спілкування з собаками

А вже о 18.00 год. в Театрі ім. Івана Франка, Незалежності 42 відбудеться показ вистави "Кар'єрні ігри".

Обман без антракту (16+). Лузерам вхід суворо заборонений: успіх не терпить слабкості! Заради нього можна багато чим пожертвувати та «Успіх» жадібно підіймає ціну… Що криється під цією блискучою обгорткою? Правдивий сенс життя чи може «апокаліптичний звір», посягаючий у кінцевому рахунку на одвічні людські цінності..? Фернандо не сумнівається ані в своїх силах, ні в тому, що отримає роботу у престижній міжнародній команії «Dekia» . Жодна співбесіда, і навіть троє «зубатих» конкурентів, не видаються йому серйозною перепоною до мети…Але таємничі завдання невидимого рекрутера ламають «пряму» його ідеально спланованого дня... Любителям захоплюючих квестів рекомендується!

Пов’язане зображення

Четвер, 14 грудня буде насичений подіями. Зокрема о 18.00 год. в Театрі ім. Івана Франка, Незалежності 42 відбудеться показ вистави "Слава героям".

Специфічна комедія «Слава героям» - вистава-діагноз. Діагноз сьогоднішньому соціуму, історії і нашому майбутньому. Це приступ болісного сміху, що змінюється плачем. В основі сюжету лежить сучасна історія двох ветеранів – УПА та Великої Вітчизняної війни, яких доля зводить в одній лікарняній палаті…

Вистава

Також о 18.00 год. в Urban Space 100, Грушевського 19 розпочнеться зустріч Кому належить міський простір: Івано-Франківськ

Ми поговоримо про досвід ревіталізації кінотеатрів ініціативою «ДЕ НЕ ДЕ».

Ціна: безкоштовно

Кому належить міський простір: Івано-Франківськ

Цього ж вечора, о 18.00 год. у дворику Шевченко Три, Шевченка 3 відбудеться зустріч СУП. Створи Урбан Проект.

Створюємо традицію думати про своє місто. Хочемо позначити точку на мапі та час в календарі куди кожен зможе прийти говорити про здійснені/заплановані/омріяні проекти розвитку міського простору. Будь-хто - студент/підприємець/державний службовець/просто містянин. Це один вечір щотижня, де на великий спільний стіл ми зможемо викласти всі наші проекти, обговорювати/створювати/експерементувати/перевіряти/розвивати їх. Тут буде можливість ділитись своїми ідеями/мріями/турботами/досвідом про міський простір, розказати про свій проект, знайти однодумців, дізнаватись про найактуальніші зміни міського середовища, а можливо вперше спробувати долучитись до такого роду активності. Команда, що лиш починає зможе отримати пораду/допомогу/підтримку/консультацію. Досвідчені зможуть збільшити спроможність, та своєю підтримкою допомогти місту отримати нові проекти, розширити спільноту тих, хто піклується про спільне.

Ціна: безкоштовно

СУП. Створи Урбан Проект

На завершення робочого тижня у п'ятницю, 15 грудня о 18.00 год. в театрі ім. Івана Франка, Незалежності 42 відбудеться показ вистави "На західному фронті без перемін".

Драма за однойменним романом Е.М.Ремарка про події 1917-1918 років у Німеччині. Пронизлива і відверта історія про "втрачене покоління".

Вистава

У суботу, 16 грудня о 18.00 год. в театрі ім. Івана Франка, Незалежності 42 відбудеться показ вистави "Вона-Земля".

«Я писав тому, щоб струни душі нашого селянина так кріпко настроїти і натягнути, щоби з того вийшла велика музика Бетховена» (В.Стефаник). Бог, Мати, Син, Земля, Дорога – святі образи на іконостасі планети. Мученики та праведники історії людства волають про милосердя та любов, про воз‘єднання Матері і Сина, про кінець війни… Вистава-зойк Матері-Землі по убитим дітям, у якій «очищення», трансформація безмежного болю у безмежну віру, у світло творіння Нації відбуваються через сакральне молитовне дійство. «Біль, переплавлений у Божій любові, перероджується у духовну цілісність, духовне покликання, силу… Це натягнута струна, якої торкається рука генія… Шевченка, Франка, Стефаника і звук цей – передчуття України, якої ми прагнемо…»

Вистава

Також цього дня о 18.00 год. в Urban Space 100, Грушевського 19 відбудеться лекція "Чеське Різдво".

Чеське Різдво представить лекторка Чеського центру Крістина Монтаґова разом із викладачкою тутешнього університету Вірою Дерев’янко. Приходьте з нами без поспіху налаштовувати Різдвяну атмосферу. Чеське Різдво представить лекторка Чеського центру Крістина Монтаґова разом із викладачкою тутешнього університету Вірою Дерев’янкою. Ознайомимо Вас, звичайно, із чеськими звичаями та традиціями, не забуваючи і про сучасні погляди чехів на сьогоденні святкування чеського Різдва. Оскільки це Різдво, на Вас очікують казкові сюрпризи.

Ціна: безкоштовно

Чеське Різдво

В неділю, 17 грудня о 14.00 год. в театрі ім. Івана Франка, Незалежності 42 відбудеться показ вистави "Кастинг, або Хто хотів Люстрації?"

16+. Кастинг – це універсальна ситуація нашого життя. Ми всі, так чи інакше, проходимо певний відбір. Але на що ми готові піти заради бажаних благ? Де межа, за якою починається компроміс із совістю та гідністю? На які приниження та нелюдські вчинки готова йти людина заради того, щоб бути відібраною до «топ» суспільства? Герой вистави "Кастинг" не бажає підкорятися системі, але цей протест і стає тим самим брендом, який шукають рекрутери системи… Сучасна, відверта, спірна та шокуюча вистава не залишить байдужим жодного.

Вистава

Цього ж дня о 14.20 в кінотеатрі "Люм'єр", Грушевського 3 відбудеться презентація першої частини фільму "Евакуйовані назавжди".

Документально-художній фільм з двох частин про депортованих українців із Закерзоння у 1945-46 рр., які поселилися в с. Терновиця, Івано-Франківської обл. та були активними вірянами переслідуваної на той час Української Греко-Католицької Церкви.

Презентація першої частини фільму

І на завершення дня о 18.00 год. в театрі ім. Івана Франка, Незалежності 42 відбудеться показ вистави "Пристрасті ТІЛЯ".

Середньовічна Фландрія – це вам не місце для веселощів. Крізь палають вогнища інквізиції, панують забобони та зрадники, розквітають усі людські вади, і особливо – страх. Одним словом, Середньовічна Фландрія – це вам не місце для веселощів… але тільки не для Тіля! Кого тут треба потролити?! Мера міста? Нема питань! Кривавого ката? Залюбки! Короля Філіпа? Просто сам Бог велів! Як стрімкий сонячний промінь, що прорізає гущину найтемнішої ночі, Тіль прийшов позбавити страху в ім’я волі та правди. І хоч у всіх месій один фінал, але хіба це причина заглушити сміх? Сміливий філософський розтин найболючіших ран, під анестезією всеперемагаючого сміху!

Вистава