З 1 квітня зросте вартість проїзду в івано-франківських маршрутках


З квітня збільшиться тариф на перевезення у міському громадському транспорті. Вартість проїзду у “маршрутках” становитиме 5 гривень. Після 20.00 – 6 гривень. Таке рішення прийняв виконком Івано-Франківської міської ради.

Чиновники кажуть, нова ціна стала компромісом у стосунках між перевізниками та міською владою. Всі пільги, які мали пасажири у громадському транспорту, надалі зберігаються. При чому, без відшкодування з міського бюджету, пише ВЕЖА.

У свою чергу школярі їздитимуть безкоштовно до грудня 2020 року. Ця норма може коригуватися відповдіно до постанов Уряду.

Нині пасажирські перевезення – нерентабельні, бідкаються перевізники. Адже здорожчали паливо та техобслуговування. Тож підвищення тарифу було прогнозованим.

Раніше фахівці профільного управління промоніторили руху громадського транспорту та пасажиропотоки в Івано-Франківську. Аудит незалежних експертів засвідчив, низка маршрутів взагалі збиткова. Відтак зростання тарифу економічно обгрунтоване, наголошують чиновники. Пропозиції щодо підвищення вартості проїзду активно дискутувалися і під час громадських слухань.

Між тим, в мерїі не задоволені станом транспорних засобів та систематичним порушенням графіку громадських перевезень. Цього року на перевізників складено понад чотири десятки адміністративних актів на суму 30 тисяч гривень. Міська влада обіцяє надалі здійснювати ретельний контроль за “маршрутками”.