З початку року на грип і ГРВІ захворіли понад 25 тисяч франківців


В Івано-Франківську не знижується напруга щодо захворювання на кір, ГРВІ та грип.

За словами начальника управління охорони здоров’я Марії Бойко, від початку року в місті зареєстровано 196 звернень дітей до лікаря через кір, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

«Частина хворих госпіталізована, решту лікується вдома. За січень було 120 випадків захворювання на кір, ще 54 за лютий, в березні вже зареєстровано 22 випадки захворювання. Зараз почали більше хворіти на кір дорослі», - розповіла Бойко.

Марія Бойко заспокоїла, що масового захворювання дітей у навчальних закладах не зареєстровано. Загалом в ДНЗ від початку року захворіло 46 дітей. Тільки у двох дитсадках захворіли по 5 дітей, у решті по 2-3 дитини. Серед школярів є 100 хворих, найбільше хворих з 6 школи.

«Кір є і ми ще 2-3 місяці будемо про нього говорити. У січні за тиждень зробили 1200 щеплень проти кору. Батьки не відходили від кабінетів, щоб точно отримати своє щеплення. Зараз нам завезли нову партію вакцини, тож хто не щепився, може приходити», - закликала медик.

За словами Бойко, з початку 2018 року в місті захворіло 25 012 осіб.

«Цьогоріч набагато більше хворіють діти і школярі. Госпіталізація зросла в два рази – 704 особи, проти 374 у минулому році з них 498 дітей», - каже начальник управління охорони здоров'я.

Читайте Бліц-Інфо в Telegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!