За борги перед комунпідприємством у франківця забрали побутову техніку


Переважна кількість абонентів ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» сумлінно розраховуються за отримані комунальні послуги з централізованого теплопостачання на гарячого водопостачання.

Проте, існують і такі, які протягом багатьох років ухиляються з тих чи інших причин від сплати по отриманих рахунках. Саме з такими франківцями працює група по роботі з боржниками, яка існує при Сервісному Центрі комунпідприємства.

Працівники цієї групи активно використовують усі методи роз’яснення при роботі із боржниками. В разі, коли методи роз’яснювальної роботи не дають результатів, доводиться впроваджувати заходи щодо примусового стягнення боргу після винесення рішення суду і залучення працівників Державної виконавчої служби (ДВС).

"Успіхом увінчався минулий тиждень роботи цієї групи. Вже довший час увагу працівників нашої групи привернув до себе пан Роман, що проживає в обласному центрі й мешкає на вулиці Гната Хоткевича. Цей чоловік створив значну суму боргів (понад 18 000 гривень), яку утворив протягом останніх п’яти років, систематично не погашаючи рахунки за теплопостачання і не реагуючи на численні звернення. Довелося звернутися до працівників Державної виконавчої служби та суду, щодо примусового стягнення заборгованості. Після появи в квартирі боржника головного державного виконавця та дільничного представника поліції, які наклали арешт і вилучили, в рахунок погашення боргу, побутову техніку, ситуація радикально змінилася", - зазначають у "Теплокомуненерго"..

На другий день після візиту представників влади, боржник прийшов до ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» для погодження погашення заборгованості. Чоловік сплатив в рахунок погашення боргу 3,5 тисячі гривень, а також судовий збір на суму 151,80 грн. Був укладений Договір про розтермінування заборгованості, але крім того боржник повинен оплатити збір виконавчої служби і погасити всі судові витрати.