За минулу добу Україна втратила трьох військових: у штабі розповіли деталі


Впродовж 17 січня на Донбасі загинули одразу троє українських військових, ще 5 зазнали травм.

Про це йдеться у зведенні Прес-центру штабу АТО.

Дотримання режиму припинення вогню з вини російсько-окупаційних угрупувань і надалі немає. Противник продовжує зривати домовленості Тристоронньої контактної групи про припинення вогню на час новорічно-різдвяних свят та обстрілювати із забороненого Мінськими домовленостями озброєння оборонні укріплення Збройних Сил України.
На Луганському напрямку бойовики активізувалися за темної пори доби у районі Світлодарської дуги. Ворог вів вогонь із гранатометів різних видів та 120-мм мінометів довкола населеного пункту Луганське.

На Донецькому напрямку окупанти порушували домовленості про припинення вогню з 82-мм мінометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї біля Пісків. З мінометів такого ж калібру загарбники обстрілювали опорні пункти довкола Верхньоторецького, а з гранатометів і стрілецької зброї – провокували наших воїнів до бойового протистояння неподалік Новотроїцького. Особливу вогневу активність противник також виявляв у передмісті Авдіївки. Зокрема, на підступах до цього прифронтового міста, агресор понад годину вів вогонь зі 120-мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Поблизу Гранітного незаконні збройні формування порушували перемир’я зі стрілецької зброї.

Загалом, минулої доби, російсько-окупаційні угрупування здійснили 7 обстрілів позицій Збройних Сил України. Українські військовослужбовці у двох випадках були вимушені відкривати вогонь у відповідь із озброєння незабороненого Мінськими угодами.

У результаті ворожих обстрілів, на жаль, загинув один військовослужбовець. Також із сумом повідомляємо, що, минулої доби, під час виконання бойового завдання, внаслідок підриву техніки на міні, поранення несумісне з життям отримали двоє наших воїнів. Ще п’ятеро військовослужбовців зазнали бойових травмувань.

Висловлюємо співчуття рідним і близьким захисників, які віддали життя за Україну.