Куратор відбору до поліції Івано-Франківська розповів, що чекає на кандидатів далі


Сьогодні, 21 вересня стартував перший етап відбору до патрульної поліції Івано-Франківська.

Про те як проходить тестування і що чекає на кандидатів далі, кореспонденту Бліц-Інфо розповів куратор відбору до франківської поліції, старший інспектор відділу моніторингу та аналізу поліції Дмитро Пріхніч.

"Сьогодні розпочався перший етап - це психологічні тести на 60 запитань. Кожні півтори години запрошуються 50 осіб, тобто за сьогодні пройдуть 250 людей. На жаль, приходять не всі кого ми запросили", - розповідає Дмитро Пріхніч.

Ті хто все ж наважились прийти, спочатку реєструються на першому поверсі, а потім їх направляють на другий, де кандидати отримують свій логін і пароль для тестування.

"Ми даємо чіткі вказівки стосовно того, як проходити тест і вони протягом відведеного часу працюють за комп'ютерами. Коли кандидат відповідає на останнє питання, йому одразу висвічує скільки балів він набрав. Наприклад ви набрали 50 балів з 60 і це унеможливлює будь-які спроби змінити результати", - пояснює поліцейський.

За словами куратора відбору, після завершення першого етапу буде встановлена нижня межа результативності і той кому не вистачить балів, буде відсіяний. Всі, хто подолає перший етап будуть запрошено телефоном та через електронну пошту для проходження військово-лікарської комісії. 

"Ми розпочали перший етап і той, хто його подолає, наступного тижня буде запрошений на військово-лікарську комісію до поліклініки. Потім на кандидатів очікує третій етап відбору - фізична підготовка. Там бажаючі повинні будуть здати три нормативи підтягання (для хлопців), чи віджимання від підлоги (для дівчат), біг на 100 метрів і на кілометр", - зазначає Дмитро.

Проте, як переконаний поліцейський, найважчий етап - це співбесіда. 

"Останній етап найцікавіший, оскільки він передбачає особисте спілкування з психологами, громадськими діячами та викладачами по тактиці. Ось уявіть: кімната, сидить кандидат на стільчику, а перед ним п'ять або шість людей і він відповідає на всі їхні питання. Тож важливо не розгубитись", - підкреслює Пріхніч.

Майже кожен кандидат у поліцію запевняє, що прийшли змінювати країну і боротися з корупцією. Саме тому кореспондент Бліц-Інфо вирішив поцікавитись у куратора відбору чи не було зі сторони бажаючих спроб "домовитись".

"Я вже тут рівно тиждень, проте жодного разу до мене не підходили з такими пропозиціями. У мене однакове ставлення до всіх, хто подав анкету. Оскільки я приїхав з Києва, то мені все одно хто є чий син чи дочка, хто яким заводом керує, чи де в кого працює дідусь. Моє завдання полягає у тому, щоб все пройшло прозоро та чесно і Франківськ отримав достойну поліцію,"- запевняє куратор Дмитро Пріхніч.