Олександр Сич: Війна багато чого змінила у нашому суспільстві. Змінить війна і державу


Сьогодні з Івано-Франківська до бійців батальйону «Карпатська Січ», що воюють в зоні бойових дій прикарпатські свободівці відправили позашляховик з допомогою.

Також на передову вирушили двоє їхніх побратимів - Михайло Головчук, голова Богородчанської райради та Василь Сенатович,волонтер і боєць добровольчого батальйону "Карпатська Січ".

Олександр Сич поділився у Facebook своїми враженнями з цього приводу, інфомує Бліц-Інфо.

«Честь і хвала кожному, хто доклався до цього! В той же час подумалося, що кожен мав би займатися своїм: вчитель учити дітей, лікар - лікувати, будівельник - будувати, чиновник - сумлінно і чесно керувати маленькою частою державних справах на своєму робочому місці. А всі ми разом - платити податки, а в тому числі і воєнний збір, аби держава могла забезпечити життєдіяльність суспільства і його обороноздатність. Тільки от держава не справляється з тим, для чого вона покликана. В тому числі і з тягарем війни. Мусить підставляти свої плечі громадськість. Але ж неправильно це! Бо суспільство для того і створило державу, аби вона порядкувала його справами. І коли саме суспільство змушене цим займатися, то рано чи пізно, але воно згадає - а для чого держава?! Сьогодні суспільство і держава перебувають у паралельних площинах. На моє переконання такий стан характеризує революційну ситуацію. Висновок - наша держава перебуває у перехідному стані. Вона за своєю внутрішньою суттю є ще совковим атавізмом. Війна багато чого змінила у нашому суспільстві. Тепер ми не теоретично, але практично знаємо, яка нам потрібна армія, з яким озброєнням і якого фінансування вона потребує. Змінить війна і державу! Й не за теоретичними й запозиченими десь схемами, або ж за приватним баченням високих чиновників. А у відповідності до нагальних потреб нашого суспільства. Бо саме воно її створило! Й для себе, а не для когось!», - переконаний Олександр Сич.

До теми: З Івано-Франківщини в зону АТО відправили допомогу для «Карпатської Січі»