Прикарпатець Курт Сімхен їде до Німеччини за допомогою для переселенців


В Прикарпатському селі Березівка цими вихідними поселилась багатодітна сім’я з Донбасу. Уродженець німецького міста Редеберг (нім. Radeberg) Курт Сімхен, який вже понад десять років проживає на Івано-Франківщині в цьому селі разом із дружиною пані Мирославою, вирішив допомогти родині.

Як зауважує в розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо» пані Мирослава, ця сім’я потребує допомоги, адже зараз на плечах жінки- переселенки з Донбасу четверо дітей. Та це не всі проблеми з якими зіткнулась багатодітна мати – наймолодший 4-річний син потребує особливої опіки, оскільки він інвалід.

Пані Мирослава розповіла, що раніше ця сім’я вже проживала в Івано-Франківську, потім родину відправили на лікування до Грузії. Після повернення, сімейство проживало в одному готелів нашого міста, але, як зауважує пані Мирослава, це не вихід. Тож громада села підшукала стареньку хатину, в якій сім’я зможе проживати.

«Мешканці нашого села звісно допомогли цій сім’ї чим змогли. Хтось приніс білизну, хтось якісь меблі. Перед їхнім приїздом зробили невеличкий ремонт та прибрали оселю. Ми принесли коци та килими, адже маленький 4-річний переселенець Геннадій більшість часу проводить граючись на підлозі.  Також ми подарували їм ще одне ліжко. Наразі ця родина потребує більшої ванни, щоб можна було купати дітей. А маленькому хлопчику необхідний інвалідний візок. Тож невдовзі ми з чоловіком їдемо до Німеччини, де проживають наші друзі, які відгукнулись та готові допомогти цій сім’ї», - розповіла пані Мирослава.

За словами дружини  «німецького прикарпатця», раніше їхня родина організовувала допомогу з Німеччини дітям-інвалідам. Тож цього разу, оскільки відгуків з бажанням допомогти в Німеччині є багато, планують привезти допомогу не тільки цій родині, а також і дітям-інвалідам їхніх односельців.

«Маючи можливість, ми хочемо допомогти всім кому зможемо. Адже, якось не чесно про чужих дбати, а про своїх забувати. Треба допомагати всім. Тому мій чоловік виклав світлини цієї сім’ї в соціальній мережі, задля того, щоб наші друзі могли самі побачити та й іншим мешканцям Німеччини показати, кому ми збираємось допомогти. Насправді дуже багато німців готові надавати допомогу, якщо вони бачать куди конкретно вона надійде», - підкреслила пані Мирослава.