Руслан Коцаба : “Тушки Яценюка на Прикарпатті: хто наступний?”


Не оминув сезон "тушок" і синдром "тушонки" наше принципово опозиційне до діючого бандитського режиму донецько-фашистських загарбників, надміру політизоване середовище, як його часто називають - "патрійотичне галиЧванство".

Останні дві виборчі кампанії ознаменувались введенням у політологічний лексикон нового терміну, який за своєю красномовністю мабуть немає аналогів у інших країнах. "Тушки" - стали новим феноменом в українській політиці, при чому на усіх рівнях від місцевого до національного.

Але цей феномен вже нікого не дивує, бо всі ті, хто відслідковує політичні події на новини прекрасно розуміють, що теперішня політика є черговим типом бізнесової діяльності.

А відтак: нема чого дивуватися бізнесмену, який вклав інвестиційні кошти у якийсь політичний проект - за прохідне місце у виборчому списку чи за висунення у мажоритарному окрузі від якогось прохідного у регіону України політичного бренду. Бо то хіба для пересічного обивателя процес переходу політиків з однієї ідеологічної сили до іншої виглядає як трагічна зрада і безпринциповість, але у сучасних політиків навіть привселюдна присяга на Святому Письмі чи Конституції України - це чергові "понти на телекамеру".

І чим гучніше та частіше майбутні укрсучполітики (скороч. "українські сучасні політики") дають чергові клятви та обіцянки про неприпустимість тушок - тим більше їх чомусь стає. І з кожними черговими виборами українці отримують чергові неприємні сюрпризи від тих, за кого ще донедавна щиро віддавали свої голоси.

Сезон "перелітних птахів" цього року сенсаційно відкрили батько і син Табалови, молодшому з яких наш невгамовний "станіславський мегафон" Руслан Марцинків навіть трохи у телемасовці та показушній метушні  пошкодив вухо. Згодом були:Немілостивий, Стадійчук, Канівець та Скосар. Усі вони із фракції "Батьківщина Юлії Тимошенко", квота "фронтового кролика"Арсенія Яценюка. Але то якось не стосувалося Івано-Франківської області, тому пройшло якось так "боком із прискоком" в місцевих новинах.

І ось нарешті і в нас, у глибоко-націоналістичному Прикарпатті, все як "у людей". І не оминув сезон "тушок" і синдром "тушонки" наше принципово опозиційне до діючого бандитського режиму донецько-фашистських загарбників, надміру політизоване середовище, як його часто називають - "патрійотичне галиЧванство". Нарешті! Минулого тижня про свій довгоочікуваний вихід із фракції "Батьківщина" заявив принциповий борець з "тушками" Володимир Купчак.

Так-так, той самий глибоко-націоналістичний полюбовно узгоджений "БЮТом і ВО Свободою борець із справжнім газдою Миколою Круцем, колишній генеральний директор Облгазу (2008-2011), який на період виборів "припрєтав до стодоли" свій новесенький джип "Кайєн", вбрав вишиванку із широчезним малюнком на всі груди (чим ширша вишивка - тим більший злодій, спостереження автора статті, Руслана Коцаби) тай пішов мандрувати глибоко-націоналістичними селами, роздаючи направо і наліво те, що належить у таких випадках - бабло (яке перемагає Зло), обіцянки-цяцянки, кольорові передвиборчі календарики, халявні концерти клубних виконавців і щиро-патрійотичні усмішки (точно безкоштовно).

Франківський політикум - невеличке і цинічне середовище, тому може бути правдою, що за бренд "Батьківщини" і Свободи" новоспечений нардепук (скороч. "Народний Депутат України") Володя Купчак, подейкують, заплатив керівникові обласного виборчого штабу лишень 320 тисяч нещасних американських рублів. Всі "політично стурбовані" тоді, у розпал кампанії, жваво обговорювали і дивувалися дешевій ціні цих тоді ще перспективних брендів.

Зважаючи на попередню роботу нардепука Купчака у Облгазі - зрозуміло, що це 100%-ва людина нашого коханого агро-олігархаВолодимира Бахматюка, колишнього власника кільканадцятьох облгазів України, який, як відомо, зараз обертається у сфері інтересів Дмитра Фірташа, - теперішнього мільярдера, колишнього пожежника із тернопільських Заліщиків, що підторговував там ранніми помідорами...

До речі, інша "тушка", Володимир Кутовий з Ірпеня, який оголосив одномоментно із Влодиком Купчаком про завершення фінансових зобов`язань перед глибоко-харизматичним лідером Апазиції, глибоко-нещасним і хронічно тепер неголеним Арсенієм Яценюком - теж працював керівником у київському Облгазі і теж належав до "орбіти" мальчіков Бахматюка.

Думаю, що командою "Старт!" для виходу "газовиків" Купчака і Кутового із неперспективної тепер для прагматичних бізнесюків "Батьківщини ім. Юлії Тимошенко" була особиста участь Віктора Януковича, керівника окупаційної влади в Донбас-Україні у відкритті того дня найбільшого у Європі елеватора, в Сумській області. Тобто, Бахматюк тепер молитовно зазирає у п'яні очі Гаранта - вже з надією не тільки зберегти свої "чесно і кровно" зароблені мільярди, але й хоч якось примножити...

Скільки ще буде тушок - невідомо, однак за прогнозами політологів у Верховній раді є ще потенційно близько трьох десятків депутатів, які можуть зрадити виборців та покинути опозицію. Керівник обласної парторганізації "Фронту Змін", глибоко-патріотичнийВолодимир Шкварилюк, який давав рекомендацію (надіємося безкоштовну) нашій першій прикарпатській "тушці" стверджує, що яскравий представник галицької укрсучполітеліти Влодко Купчак взяв за "каїнову зраду" не менше п'яти мільйонів триклятих американських зелених рублів. Чувак реально "піднявся" і йому глибоко десь моральні чи етичні переживання рядових лохів, яким прикро за те що їх вкотре зрадили "горе-патрійоти".

Ну та то таке,- підКупчакові не соромно, а про всяк випадок він навіть зняв по виборчому окрузі вивіски зі своїх громадських приймалень нардепука! Бо що то зараз і для чого здійснювати роботу в окрузі - вже зробив і не продешевив... І йому, підКупчакові, глибоко начхати, що якісь обурені та збідовані виборці написали на коричневих дверях його колишньої громадської приймальні клеймо "ТУШКА".

То для нього вже не цікаво - образно кажучи, після палкого і пристрасно імітованого акту політичного кохання із виборцями його округу, бурхливого політичного оргазму після вдалого політичного лохотрону цей типовий рагуль нарешті може повернутися собі задницею до обдуреної Тлумачини, Тисмениччини і Галичини і нарешті мирно захропіти... Все, він кінчив... А ви, лохи-виборці, ставайте розумнішими, якщо на таке, звісно, здатні!

Не будемо аж так багато прсвячувати тексту цьому політичному негідникові, але зробимо узагальнення після ще кількох прикладів, пов'язаних із "очільниками-достойниками" з прикарпатського "Фронту Змін". При цьому стане зрозуміло, що глибоко-прогнозовані політичні процеси з Печерських Пагорбів можуть успішно адаптуютися і на місцях.

Чого варте, наприклад нещодавне призначення головою Долинської РДА Сергія Плотнікова – політика, який після парламентських виборів-2012 був обраний до Івано-Франківської обласної ради за квотою «Фронту змін» та фактично позиціонував себе опозиціонером.

В орбіті інтересів провладних донецько-фашистських загарбників може опинитися і Володимир Іванишин. Мало кому відомо, що цей депутат обласної ради від "Фронту змін" - зять колишнього нардепука-регіанала Ігоря Теодоровича Зварича, роботоголіка і теперішнього заступника губернатора Прикарпаття Михайла Вишиванюка. Він також є власником компанії  "Тикаферлюкс", яка експортує продукцію і її рентабельність напряму залежна від відшкодування ПДВ (податку на додану вартість).

Намагається всидіти на двох стільцях також голова івано-франківського міського "Фронту змін", генеральний директор Облгазу Ігор Прокопів, де, вкотре нагадаємо, новоспечена "тушка" Володимир Купчак також невтомно трудився гендиректором неповні чотири роки. При цьому дипломований спеціаліст по інтенсивному розведенню нутрій Прокопів очолив Івано-Франківське обласне управління з експлуатації газового господарства відразу ж після того, як Фірташ викупив його у Бахматюка.

Не секретом є і те, що на місцевих виборах-2010 член глибоко-опозиційного "Фронту Змін" Ігор Прокопів був ставленником діючого губернатора Михайла Вишиванюка. Має "скромняшечка і обаяшечка" Ігор Прокопів тако і потужний власний бізнес - ПП "Калан" із річним оборотом до 40 млн. грн. (мережа газових заправок у Івано-Франківській, Тернопільській та Чернівецькій областях). Певно, що і цей "набуток" є частковою причиною переходу до провладного табору "донецько-фашистських загарбників".

Скільки ще буде нових захоплюючих серій у безкінечному серіалі про "тушканчиків" серед опозиціонерів? Чому його головний герой, "фронтовий кролик" Сєня Яценюк мовчить? Невже заважає 30-сантиметрова морквина Дурнєва? Адже з кожним втраченим мандатом Арсеній Петрович ризикує втратити звання лідера опозиції та остаточно поховати свої наполеонівські плани на здобуття влади в країні

Підведемо нарешті якісь підсумки з вище наведеного: ймовірного ще донедавна кандидата у прєзіки Яценюка чинна бандитська влада "спалила" чинними бандитами-тушками у його виборчому списку. Зараз вже трохи несерйозно казати про якусь політичну перспективу цього роздутого колись грошима Фірташа політичного проекту. Наступний на черзі - Віталій Кличко. Його важче скомпрометувати, бо не має якогось суттєвого особистого компромату, тай список нардепуків його фракції "УДАР" - на кілька порядків вищий, хоча визирають і слабкі місця у цій політичній команді. Бо укрсучполітика як різновид мега-бізнесу мусить таки дати колись свої сумні плоди!

Поки-що все йде до того банального і прогнозованого віддавна сценарію, де Олег Тягнибок впевнено, без жодних фальсифікацій, буде спарингувати у другому турі Хаму Межигірському в його повторному очоленню посади Головного Зека територіального утворення під назвою "Україна"....

Руслан Коцаба

До теми: Володимир Купчак оприлюднив звернення до своїх виборців 

До теми: Виборчий округ Володимира Купчака на Прикарпатті завішаний плакатами: "Він зрадив Україну. Він став тушкою"

До теми: Нардеп Володимир Шкварилюк про свого протеже Володимира Купчака: «Зрадник є зрадник. Він ставив руку на Біблію. І Бог йому суддя»

До теми: Арсеній Яценюк назвав нардепа Володимира Купчака «політичною проституткою» і хоче дати йому по морді

До теми: Олесь Доній: Саме час повернутися керівникам фракцій до до моєї пропозиції створення надфракційного об’єднання

До теми: Володимир Купчак: Нинішні партійні вожді зрадили ідеали опозиції і саму Юлію Тимошенко

До теми: Нардеп Володимир Купчак закликає створити нове політичне об'єднання