В обласному бюджеті закладуть 1,5 млн грн для встановлення системи електронного голосування


Засідання постійної депутатської комісії з питань регіональної політики, децентралізації та розвитку місцевого самоврядування провели в Івано-Франківській обласній раді.

Серед іншого, комісія внесла зміни до "Програми розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2016-20 роки", які можуть затвердити вже на найближчій сесії облради, у п'ятницю, передає кореспондент Бліц-Інфо.

А саме внесені зміни стосувались кількох підпрограм, які входять до складу програми. Йдеться про збільшення розміру подяки голови обласної ради з 500 до 1000 грн

Друга зміна полягає у збільшенні обсягу фінансування фонду облради. Зокрема передбачити збільшення видатків у розмірі 36 тис. грн. на кожного депутата і 1 млн. 512 тис грн для голови облради. Фонд голови облради вирішено перерозподілити по 50% для допомоги учасникам АТО і для допомоги громадянам за зверненнями. Варто зауважити, раніше голова обласної ради Олександр Сич повідомляв, що до нього за матеріальною допомогою щодня звертаюся десятки прикарпатців.

Ще одна зміна Програми стосується видатків на висвітлення роботи облради у ЗМІ до 1 млн 120 тис грн

Проте найголовнішою зміною внесеною до програми є виділенння коштів у розмірі 1 млн 500 тис на встановлення системи електронного голосування в залі засідань.

По цьому пункту заступник голови облради Василь Гладій повідомив, що депутати будуть співпрацювати з місцевими ВНЗ і можливо саме виші будуть розробляти цю систему. Якщо ж ні, то доведеться шукати інші варіанти.

До теми: Олександр Сич хоче зробити голосування прикарпатських обранців електронним