Юних прикарпатців кличуть в «Карпатський легіон»


При настанні літніх канікул багато батьків «сушать голову» над тим, чим зайняти або куди відправити свої чад на відпочинок. Один із них – це залучення їх до патріотичних таборів, де молодь може здобути корисні та актуальні знання.

Так, на базі летунського табору «Чота крилатих», що на Богородчанщині діє дитячий табір «Карпатський легіон». Він спрямований на військово-патріотичне спрямування молоді.

Таборування проходить від 10 до 12 днів проходить у польових умовах. Діти мешкатимуть в наметах та ночуватимуть у спальних мішках впродовж всього заїзду, готуватимуть  їжу на вогнищі. Також передбачені нічні тренування. Окрім того, в таборі діє обмеження на користування мобільним телефоном. 

«Програма «Карпатського Легіону» передбачає орієнтування на місцевості, військово-спортивну підготовку, страйкбол, надання першої медичної та домедичної допомоги, базові навики керування безпілотниками та базові навики в сплаві катамараном і байдаркою. А також вивчення техніки безпеки та матчастини зброї і стрільба з пневматичної зброї та військово-спортивні нормативи», - зазначають організатори.

Карпатський легіон - 2015

За словами організатора таборуваня Сергія Демчука, заплановано чотири заїзди, які розділені на шість етапів. В перші два заїзди з трохи легшою програмою беруть дітей від 8 років. Водночас останні етапи програми розраховані на бувалих, в ньому працюватимуть із дітьми від 12 років. Зокрема у четвертому відбудуться показові виступи працівників МВС, СБУ, МНС, ЗСУ, медицини катастроф, інших силових структур. А в останньому у ролі інструкторів виступатимуть учасники АТО.

У розмові з кореспондентом Бліц-Інфо керівник ГС «Івано-Франківська обласна асоціація учасників та ветеранів АТО» Тарас Шпук зауважує, що учасники АТО працюватимуть з дітьми у певних напрямках. Адже для них це буде своєрідна реабілітація, в той же момент вони зможуть поділитися досвідом здобутим на сході.

«Основна суть роботи з дітьми – це не фізична чи військова підготовка, а передання ідеї патріотизму, чому вони йшли на фронт та за що боролися», - розповідає Шпук.

Оскільки програма перебування в таборі дуже насичена та включає в себе, окрім теоретичних занять, ще й багато спортивно-прикладних заходів тож розрахована на здорових дітей.