100 днів на посаді: Очільник Франківської ОДА прозвітував, що зробив


Сьогодні, 12 листопада голова Івано-Франківської ОДА Денис Шмигаль прозвітував за 100 днів роботи.

Перш за все голова розповів про роботу над проєктами, які обіцяли зробити коли він тільки прийшов на посаду, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"Міст через річку Чечва будується, мені щодня звітують про зроблене. Аеропорт найскладніше питання, адже там сім суб'єктів впливу. Зараз ми проводимо інвентаризацію землі, щоб збудувати нову злітну смугу. Стосовно дороги Яблунів-Космач, то створений благодійний фонд куди охочі можуть пожертвувати гроші, розчищені узбіччя, чистять фоси, та влаштовують основу дороги. Вже навесні будемо стелити асфальт",- каже Шмигаль.

Серед найгостріших проблем, очільник області виділив заборгованість з виплати зарплат, проблему мостів і доріг.

"Наступні кілька років буде присвячено будівництву мостів і доріг. Є домовленість, що 50% ДФРР дадуть на будівництво та розробку проектно-кошторисної документації. В ідеалі хотілося б отримати 600 мільйонів. Втім, за ці гроші треба поборотися, а для цього в нас має бути готова ПКД і наявне співфінансування. В нас такий стан доріг не тільки через те, що не вкладалися гроші в ремонт, але й через перевантажені фури. В мене є питання до роботи Укртрансбезпеки. Вони маючи сучасні вагові комплекси майже нічого не заробили штрафами. Тож Кабміном пропонується цілий ряд ініціатив щодо зважування в русі і штрафів",- анонсував голова.

Окремо Денис Шмигаль звернув увагу на розробку Стратегії розвитку області.

"Ми запрошували відомих експертів з розробки таких стратегій. Така стратегія дасть змогу брати участь в державних та європейських програмах. Також працюємо над розвитком спорту та залученням інвестицій. Одне можу сказати точно. Ця стратегія буде людиноцентрична і в її центрі буде звичайний прикарпатець. Що кожен з нас хоче? Чисте повітря і воду, цікаву роботу з достойною зарплатою, хороші дороги і громадський транспорт. Для цього потрібна розвинута економіка та інвестиції. Перша іноземна інвестиція буде з Литви. В Галицькому районі відкриємо величезну сонячну електростанцію. Також є домовленість про будівництво заводу з переробки вапняків. Декілька американських інвесторів зацікавилися розвитком альтернативної енергетики в області. Звичайно є і негативні приклади інвестицій, як у Галицькому районі зі свинокомплексом. Інвестор, який діє а незаконний спосіб нам не потрібний",- наголосив Шмигаль.

Також голова наголосив на Топ-5 пріоритетів в роботі:

  • Завершити децентралізацію і утворити 57 громад
  • Залучення інвестицій
  • Будівництво мостів і доріг
  • Формування стратегії розвитку області
  • Реалізація проєктів у сфері екологічної безпеки

"І найголовніший пріоритет "Не красти". Адже люди можуть пробачити помилку, але не корупцію",- підсумував Шмигаль.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!