5 українських виконавців, чия музика може "вкласти на лопатки" іноземні гурти


Поява нових імен у музиці – це завжди радість для меломанів і тих, хто вже втомився від заслуханих до дірок треків. А якщо на музичну сцену виходять нові вітчизняні виконавці, це взагалі свято

Імена таких гуртів не завжди звучать гучно, тому Еспресо.TV розповідає про українських виконавців, чия музика може "вкласти на лопатки" іноземні гурти.

Semmar

Гурт Semmar – це плавне поєднання інді-попу із електронною музикою та ніжними елементами джазу. Квартет із киян створює легкі та м’які композиції, не обтяжуючи слухача зайвими звуками та словами.

З білоруської назва бенду «Semmar» перекладається як «без моря», але при прослуховуванні їхніх пісень без моря точно не обійтись.

Гурт вже випустив свій перший альбом під назвою «Босфор», і порадував синглом «Віраж» із наступного. Часто квартет можна почути на українських фестивалях.


Люсі

Поетичні розповіді під гітару, як і кислотне техно, окремо один від одного – це добре. Та коли протилежності поєднуються – це щось зовсім космічне. Саме таку музику творять у проекті «Люсі» Крістіна Варламова та Данііл Сєнічкін.

Раніше музиканти працювали у своїх проектах, та згодом вирішили створити щось разом. І вони не прогадали. Легкий електропоп із українськими текстами заворожує і затягує надовго.


The Elephants

Навіть знаючи про те, що The Elephants – гурт з України, все одно щоразу мимоволі підозрюєш учасників у тому, що вони приховують справжню національність. Усі пісні вокаліст та автор пісень Діма Циганенко виконує англійською, і робить це не гірше за європейських колег по цеху.

Гурт, учасниками якого є сумчани Дмитро Циганенко та Влад Карепін, можна вважати проривом серед українських інді-виконавців. Їх вже можна було почути на різних топових українських фестивалях: Atlas Weekend, Zaxid Fest, Koktebel Jazz Festival.

Продюсує хлопців фронтмен The Maneken, тому, без сумніву, це лише початок чогось великого і грандіозного.


The Dark Wood 

The Dark Wood – це електронна містика. Музика дуету столичних діджеїв та продюсерів Ярослава Марчінковського та Ігора Самойлова не залишає слухачам жодного шансу залишитись спокійно сидіти на місці. Жорсткі та темні танцювальні треки змушують денсити, доки сил вже не залишиться.

Починали хлопці з німецького лейбла. Вони записали стартовий трек, а згодом зробили мікс на пісню Івана Дорна. Вони змінили її так, що впізнати пісню з першого разу майже неможливо.


Hindu

Hindu – виконавиця із Києва. На музичній сцені вона з’явилася у 2015 році зі своїм першим синглом, а вже у 2016-му вона випустила свій дебютний EP. До речі, його вона записала на британському лейблі.

Слухаючи Hindu, не одразу розумієш, що виконавиця з України. Її музика звучить по-європейськи. Вона запросто могла б зібрати невеличкий зал і влаштувати ламповий концерт. Hindu – це легкий, ніжний, та часом дивакуватий інді-поп. В її музиці багато магії і загадковості.