В Івано-Франківську атакує сезонний вірус


В Івано-Франківську атакує сезонний вірус. Медики б’ють на сполох, міські лікувальні заклади переповнені пацієнтами з гострим респіраторним захворюванням та вірусними інфекціями.

До медичних установ вже звернувся практично кожен третій іванофранківець. Більше половини хворих – діти, констатують лікарі. Відтак, рекомендують освітянам завчасно розпочати шкільні канікули, інформує Вежа

Між тим, в мерії закликають не поспішати з карантином в навчальних закладах. Натомість – посилити профілактику захворювань.

Медики закликають бути розсудливими при виборі методів та засобів лікування. Кажуть, при перших ознаках хвороби люди не поспішать до лікарів, а бездумно скуповують ліки без рецептів. Більшість з них не сприяють подоланню хвороби, а лише полегшують її симптоми. Нині опублікувано перелік найбільш неефективних препаратів.

Споживання надмірної кількості ліків негативно впливає на імунітет людини, кажуть медики. Такий організм більше схильний до вірусних захворювань. Тож лікарі закликають не займатися самолікуванням, а звертатися за професійною допомогою. Між тим, випадків захворювання на грип у місті не зареєстровано.