Три роки після Майдану: До влади приходять не ті, хто хоче змінювати країну?


Сьогодні, 21 листопада вся Україна відзначає День гідності та свободи. Минуло вже три роки від початку революції гідності.

Кожен для себе визначає чи за цей час в нашій державі відбулися зміни за які стояв Майдан, адже в будь-якій революції найголовнішими є наслідки. Варто зауважити, що за цей час багато українців розчарувалися і зневірилися в результатах революції. Війна на сході, важка соціально-економічна ситуація. Здавалося б гірше вже нікуди і ми переживаємо найтяжчий період в історії

Та історія має звичку повторюватись. Тож кореспондент Бліц-Інфо поцікавився у знавців історії, чи не нагадує їм сьогоднішня ситуація в Україні події минулого та попросив провести історичні паралелі.

"Голос" франківського майдану Ростислав Микитюк переконаний, що всі знаменні для України події починаються восени.

"Євромайдан та революція 2004 року, які почалися в один день, Революція на граніті - всі знаменні для нас події починалися восени. І першою рушійною силою завжди була молодь, яка готова підніматися на боротьбу з "нечистю", яка нас оточує. Сьогодні згадуючи і події трирічної давності і попередні події в Україні, хочеться сказати, що революції створюють романтики, втілюють патріоти, а користуються негідники", - вважає майданівець.

Ростислав Микитюк запевняє, що якби ми вчились на своєму досвіді, то революції б не відбувалось.

"На превеликий жаль українці не зрозуміли висновків Майдану і прийшовши на вибори знову вибирають комуністів та колишніх регіоналів. До влади приходять не ті люди, які хочуть змінювати країну, а ті хто хоче збагатитися. І уроки революції нічого не вчать наших людей", - вважає "голос" майдану. 

Та все ж Микитюк вірить, що українці розумна нація і разом ми переможемо та втілимо ідеали Майдану.

"Ми вже стали кращими. Люди очистились і перестали боятися, вони знають, що таке гідність. Саме до цього ми прагнемо, але поки не усвідомимо, що державу будує сам народ, а не хтось інший, доти ми будемо  в боротьбі", - підсумовує Ростислав Микитюк.