Івано-Франківська облрада рекомендувала голові ОДА звільнити скандального заступника


Сьогодні, 21 жовтня у Вигоді відбулося виїзне засідання обласної ради на якому депутати-свободівці ініціювали розгляд питання про рекомендацію голові ОДА звільнити заступника Валерія Крецула.

Зокрема по завершенню питань порядку денного, в різному депутат обласної ради від ВО Свобода Олег Загурський, підняв питання щодо нинішнього заступника голови ОДА Валерія Крецула та історії з "колорадською" стрічкою.

Фотографії, на яких заступник голови ОДА, керівник апарату ОДА Валерій Крецул красується з георгієвською стрічкою, навесні викликали жваве обговорення у суспільстві. 

На черговій сесії депутати облради вимагали провести розслідування щодо заступника голови ОДА, керівника апарату.

Незважаючи, що вже минуло кілька місяців, Валерій Крецул досі обіймає посаду, що обурює мешканців Прикарпаття. Саме тому люди звернулися до депутата облради Олега Загурського, щоб він підняв це питання на сесії.

"До мене звертаються виборці, учасники АТО, що це за неприємна ситуація з "георгіївською стрічкою" і хто ця людина. Ці стрічки в людей асоціюються зі смертю героїв в АТО, і на Майдані, тому вони обурені. Можете прокоментувати цю ситуацію?"- звернувся Загурський до Валерія Крецула. 

У свою чергу Крецул почав виправдовуватись, що знімок був зроблений 9 травня на меморіалі загиблих у Другій світовій війні солдатів.

"Мій дід воював і мав медаль "За взяття Берліна" на колодці якої була гвардійська, а не георгіївська як ви її називаєте, стрічка. Всі знають, що я є патріотом", - сказав чиновник. 

Своє невдоволення цією ситуацією в обговоренні висловили також депутати від ВО "Свобода" Михайло Королик і Василь Попович. Зокрема Попович зазначив, що не переносить конформізму.

"Як може чиновник, який ішов на парад під червоними комуністичними прапорами і з "колорадською" стрічкою, тепер говорити про патріотизм. Така людина є пристосуванцем і не заслуговує займати таку посаду", - вважає свободівець. 

Позицію колег підтримав і обранець від УКРОПу Микола Палійчук, який взагалі зауважив, що  ця історія "ганьбить всю обласну владу".

В підсумку депутати облради підтримали рішення рекомендувати голові ОДА звільнити Валерія Крецула.