Активних франківців запрошують на "Осінню дебатну школу"


Незабаром в Івано-Франківську пройде «Осіння дебатна школа», яку організовує Інститут неформальної освіти.

Погодьтеся у кожного з нас, хто хоч раз виступав перед аудиторією бували випадки, коли тремтіли руки, а язик ставав ватним, коли помічав, що його просто не хочуть слухати, або добре уявляв тему виступу, але при цьому не міг сформулювати свої думки.

Як же навчитися ораторському мистецтву та вмінню переконувати слухачів і опонентів? Є думка, що досить прочитати книгу з викладом основ ораторського мистецтва - і лаври Цицерона стануть вашими.

І якщо вам для хорошого виступу буде досить знати, чим аспект відрізняється від аргументу, а фабула від композиції, то можете сміливо братися за читання. Якщо ж ваша мета - навчитися невимушено розмовляти з аудиторією, то ваш єдиний учитель практика. І дебати вас нею забезпечать.

Варто зауважити, що форма диспуту, яку в нас називають освітніми дебатами, широко поширена в школах і університетах усього світу: в Західній і Східній Європі, США, Японії, Південно-Східної Азії. Оксфорд, Кембридж, Ель, Гарвард, Сорбонна - найвідоміші з університетів, де діють клуби дебатів. Річард Ніксон, Вудро Вільсон, Джоні Депп, Далай Лама, Опра Уінфрі, Барак Обама - ось короткий список знаменитостей, які свого часу брали участь у дебатах. 

Якщо коротко, то «дебати» - це яскрава, видовищна інтелектуальна гра, що відкриває блискучі перспективи для активних молодих людей - майбутніх лідерів суспільства. Дебати готують до відповідального прийняття рішень, самостійності та навчають іншим навичкам, які необхідні в цивілізованому демократичному суспільстві. 

Цікаво звучить? А на практиці буде ще цікавіше. То ж якщо ви хочете навчитись ораторському мистецтву та стати успішними, вас чекають 22-23 жовтня в Університеті Короля Данила (Коновальця, 23).

Для учасників «Осінної дебатної школи» готують корисні тренінги від провідних спікерів з всієї України всього за символічний оргвнесок – 50 грн.

Для участі необхідно зареєструватися за цим посиланням. Проте варто зауважити, що кількість учасників на проекті обмежена, тому краще не зволікати з реєстрацією.

Детальнішу інформацію про захід можна отримати за цим посиланням.