Іванофранківці скаржаться міському голові на роботу арабського ресторану


На прийом до міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа прийшли обурені мешканці будинку на вул. Пилипа Орлика, 10.

Вони скаржаться на роботу ресторану «Синдбад» та його витяжну систему, пише Галицький кореспондент. Мешканці розповіли, що з ресторану в  двір виведена витяжка, яка встановлена неправильно, тому весь сморід піднімається до верхніх поверхів і їхніх квартир, адже двір є колодязного типу в якому рух повітря мінімальний. Багаторазові звернення до адміністрації ресторану не дали ніякого результату.

«В нас було нормальне життя, поки не появилися араби. Спочатку там був тенісний клуб і був чистий спокій, але потім з’явилися араби і почалося не життя, а жах. Вони коли відкрили ресторан, то в нас згоди не питали», – продовжує Роман Зобків.

Скаржаться мешканці і на шум від ресторану у нічний час. Кажуть, що звернення у поліцію не допомагають, бо власник обіцяє зробити музику тихіше, але коли поліцейські їдуть геть, то музика грає у звичному режимі. Крім того, додають, що у ресторані курять «траву», бо у їхні квартири доноситься цей запах.

Міський голова Руслан Марцінків порадив мешканцям будинку викликати поліцію і сказав, що направить туди перевірку.

«Може, ми його полякаємо позовною заявою. Я подумаю, що маю зробити», – резюмував мер.