Стосунки між Івано-Франкіською міськрадою та варшавським районом Охота набули офіційного статусу


Не лише на словах, але й на папері … Після десятка років співробітницва Івано-Франкіської міської ради з варшавським районом Охота, ці стосунки набули офіційного статусу. Представники обох сторін підписали безстроковий Меморандум. Він передбачає, насамперед, концептуальне дослідження спільної історії. А також впровадження освітніх програм для місцевих студентів.

Дільниця Охота стала 13-им містом-побратимом Івано-Франківська в Республіці Польща. Цьому сприяли спільні соціально-культурні та мистецькі проекти. Представники обласного центру неодноразово влаштовували презентації Прикарпатського краю у Варшаві. Міська рада має намір відновити цю традицію, аби сусідні народи мали можливість ближче познайомитися один з одним. В свою чергу, польські чиновники всіляко сприятимуть втіленню молодіжних проектів, пише Вежа.

Ще однією сферою співпраці міст-побратимів є житлово-комунальна політика. Представники міськвиконкому неодноразово відвідували Охоту задля вивчення європейських стандартів ведення сталого господарства, енергоефективності та здійснення дорожньо-транспорних реформ. Місцеві комунальники переймали також і досвід електронного самоврядування.

Делегацію з Польщі івано-франківські чиновники прийняли як давніх друзів. У рамках візиту мають намір окреслити подальші кроки співпраці. Наступна зустріч відбудеться вже за місяць. На форумі міст-побратимів Івано-Франківська, анонсують в мерії.