На Рівненському полігоні прогримів вибух


На військовому полігоні в селі Нова Любомирка (Рівненська область) внаслідок необережного поводження зі зброєю отримали поранення військовослужбовці військової частини В0259.

Попередньо встановлено, що під час проведення занять з тактичної підготовки, військовослужбовець призваний на збори внаслідок необережного поводження з РПГ-18, що призвело до його вибуху, нехтуючи вимогами командирів, інструкціями щодо поводження зі зброєю, грубо порушив заходи безпеки. Своїми діями створив небезпечну ситуацію, як для себе особисто так і для оточуючих військовослужбовців, інформує прес-служба Оперативного Командування Захід.

Внаслідок чого, військовослужбовці, які находились поруч з ним отримали різного роду поранення. 

Під час проведення занять всі військовослужбовці перебували в засобах індивідуального захисту (бронежилет, каска), що звело ризик до мінімума.

Особовому складу була надана кваліфікована перша медична допомога фахівцями медичної роти бригади після чого вони були направлені до військового шпиталю (військова частина А1446), для надання подальшої медичної допомоги. Загроз життю військовослужбовців на даний момент немає.

За наказом командувача військ оперативного командування негайно були припинені всі заняття. Даний випадок доведено до 100% особового складу що знаходиться на полігоні. 

З особовим складом проведено додаткове заняття по доведенню заходів безпеки.
На місці події працює група оперативного реагування військової служби правопорядку для з’ясування детальних обставин та умов отримання поранення військовослужбовцями.

Відповідно до наказу командира військової частини В0259 призначене службове розслідування.

Військовим прокурором Рівненського гарнізону до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 414 КК України "Порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення" за фактом отримання вогневого поранення військовослужбовцями.