Новообраний нардеп від Прикарпаття склав присягу під куполом парламенту


У Верховній Раді України склали присягу сім новообраних народних депутатів. Текст присяги вони зачитали з трибуни парламенту.

Серед інших, присягу склав нардеп від партії «Укроп» Віктор Шевченко, що пройшов до парламенту у 85-му окрузі. 

Як відомо, ці депутати були обрані на проміжних виборах в семи мажоритарних округах.

Нагадаємо, раніше рух ЧЕСНО проаналізував фінансові звіти кандидатів до Верховної Ради України на Прикарпатті. Як виявилось, виборчий фонд переможця виборів Віктора Шевченка становив  361 304 грн. Гроші, за даними звіту, він дав з власної кишені. На друковану продукцію штаб Шевченка витратив 28 374, ще 25 030 витрачено на розміщення матеріалів на носіях зовнішньої реклами. Використання ЗМІ обійшлось уже чинному нардепу у 307 600 грн і ще 300 грн на оренду приміщень.

Новоспечений нардеп підійшов до роботи на окрузі, де мав майже нульову впізнаваність, досить широко - для політичної реклами використав майже усі можливі телеканали, від обласного масштабу до районного. Також Шевченко, згідно з розшифровкою фінансового звіту, охопив усі районні друковані видання та зробив акцент на одну газету обласного рівня. На зовнішню рекламу витратив лише 3600 грн, однак на окрузі проводили приховану білбордну кампанію у стилістиці партії “УКРОП” та акценті на патріотизмі. Партія цю рекламу також не оплачувала, - принаймні, у звіті за перше півріччя ці витрати відсутні. Екперти називають кілька основних причин Шевченка: колосальна медійна робота з використанням усіх видів ЗМІ, які наявні в регіоні, “джинса” на “1+1”,організація туристичних поїздок для виборців у “Буковель”. У поєднанні із низькою явкою виборців це й дало свій результат.

Треба зазначити, 18 липня відкрито кримінальне провадження стосовно організації Шевченком безкоштовних поїздок для виборців округу на курорт “Буковель”, які розцінюються як підкуп виборців. За даними “Української Правди” - Віктор Шевченко часто проводив зустрічі на окрузі, однак, основну частину часу спілкувався з людьми, які відвідували ТК “Буковель”. Також було зафіксовано факт організації майже 30 автобусів для поїздки в туристичний комплекс (приблизно півтори тисячі виборців) за день до виборів. Наступного дня (у день виборів) учасників екскурсії обдзвонювали працівники кол-центру і розпитували про враження від поїздки.