Forbes опублікував трійку найбільш оплачуваних письменників 2016 року


Трійку найуспішніших авторів 2016 року сформували Джеймс Патерсон, Джеф Кінні й Джоан Роулінг.

Рейтинг найоплачуваніших письменників оприлюднив Forbes.

Найбільше доходів від письма 2016 року отримав автор серії романів про інспектора Алекса Кроса та 4 романів про детектива Майкла Беннета Джеймс Паттерсон. Він заробив 95 мільйонів доларів.

На другій сходинці – автор бестселера "Щоденник слабака" ("Diary of a Wimpy Kid") Джефф Кінні, на рахунку якого 19,5 мільйонів доларів.

"Я написав перший "Щоденник слабака" для дорослих", – розповідає Кінні.  

Forbes визнав його найперспективнішим дитячим письменником року.

"Я увесь час думав, що пишу комікси для дорослих. А потім мій видавець сказав, що насправді ці історії – для дітей. Якщо не старатися писати саме для них – більше шщансів отимати дитяче схвалення", – поділився письменник.

Трійку лідерів замикає авторка "Гаррі Поттера" Джоан Роулінг. Попри те, що остання книга "Гаррі Поттер і прокляте дитя" з'явилася на полицях британських книгарень лише 31 липня, письменниця за останні 12 місяців заробила19 мільйонів доларів.

Джеймс Патерсон очолює список найуспішніших письменників уже третій рік поспіль.

Четверте місце дісталося Джону Грішему(18 мільйонів) – американському автору "юридичних трилерів", неодноразово екранізованих у Голлівуді ("Час вбивати", "Фірма" та інші).

За ним іде автор більш ніж 200 творів Стівен Кінг. На 6 й 7 місцях –  авторки Нора Робертс і Даніела Стіл, яким вдалося заробити по 15 мільйонів доларів.

Восьму сходинку посідає письменниця Е. Л. Джеймс, яка стала відомою завдяки книгам і фільму "П’ятдесят відтінків сірого".

Новачком рейтингу стала Пола Хокінз, яку читачі впізнають за романом "Дівчина у потязі", за нею слідують Джон Грін з екранізованим текстом "Винні зірки" й 27-річна авторка Вероніка Рот ("Дивергент"). Вони заробили по 10 мільйонів доларів.

На півмільйона менше заробили відомий за "Кодом да Вінчі" Ден Браун і Джордж Мартін("Пісня льоду і вогню").

Разом молоді й давно відомі письменники заробили понад  269 мільйонів доларів протягом останніх 12 місяців.