Суд обрав запобіжний захід для Єфремова


Печерський райсуд вирішив узяти під варту на два місяці екс-голову фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова. Відповідне рішення оголосив суддя Володимир Карабань.

Єфремов не матиме можливості вийти з СІЗО під заставу і пробуде пі арештом до 28.09.2016р. Ухвала набрала чинності з моменту оголошення, пише Тиждень.ua

Таким чином суд дослухався до аргументів сторони обвинувачення і визнав, що існує ризик приховування Єфремова від слідства. Водночас адвокати Єфремова наполягали, що їхній підзахисний не уникав слідчих дій та планував повернутися з Відня до Києва 31 липня – на наступний день після вильоту до столиці Австрії.

Нагадаємо, раніше Єфремову повідомили про підозру у вчиненні низки злочинів. Як повідомив зранку 30 липня генпрокурор Луценко, Єфремова затримали за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України. За словами прес-секретаря Луценка Лариси Сарган, Єфремова затримали в аеропорту Києва з квитком на Відень, де наразі перебуває син одіозного регіонала.

Згодом стало відомо, що крім посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, Єфремову інкримінується пряма підтримка злочинної організації "ЛНР", а також незаконне заволодіння майном "Луганськвугілля". Зараз Єфремов перебуває в СІЗО, з ним проводяться процесуальні дії. ГПУ планує оголосити текст підозри Єфремову протягом доби. Водночас статті обвинувачення Єфремова не передбачають застави або домашнього арешту.

Сам Єфремов пояснив свій арешт "нервозністю влади".