Активісти навчали франківських школярів енергоощадності


23 травня активісти Громадянської мережі ОПОРА завітали до учнів загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №13 міста Івано-Франківськ.

Під час бесіди з дітлахами обговорили основні правила заощадження енергоресурсів. Захід відбувається у рамках Днів Сталої енергії, які проводяться за підтримки Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради.

«Задля благополуччя країни навчатись економити ресурси потрібно змалечку. Тому сьогодні разом із малюками ми намагались сформулювати основні принципи ощадливого користування природними ресурсами», – розповіла активістка ОПОРИ.

Школярів заохотили обов’язково вимикати світло, виходячи з кімнати, не лишати техніку в режимі очікування, охолоджувати їжу перед тим, як поставити її у холодильник. Експерти ОПОРИ наголосили, що важливо закривати крани, аби запобігти зайвих витрат води. Діти ж розповіли, що чистять зуби зі склянкою води, не витрачаючи даремно воду.

Наостанок школярі та педколектив отримали календарі енергоефективності, виготовлені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», які допоможуть краще зрозуміти способи заощадження ресурсів.