Активісти невдоволені останніми рішеннями Івано-Франківської міськради


Сьогодні, 13 липня в Івано-Франківську учасники АТО, активісти та мешканці вулиці Промислова розповіли ЗМІ свою позицію щодо рішення міськради.

Нагадаємо, під час сесії у п'ятницю міська рада у кількості 28 депутатів серед яких представники фракцій БПП "Солідарність", "УКРОПу", "Свободи", "Самопомочі" та "Батьківщини"  підтримали одразу кілька скандальних будівельних питань, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Як впевнений голова правління "Івано-Франківська міська Асоціація учасників АТО" Василь Андріїв, деякі прийняти під час засідання рішення є протизаконними. Мова йде про три питання. А саме, щодо розробки детального плану територій на Макогона – Промисловій, будівництва на Ціолковського та створення КП «Муніципальна варта», 

Найбільше активістів обурило розробка детального плану вулиць Макогона – Промислова. Активісти наголошують, що громадських слухань не було, тож без врахування думки громади приймати такі рішення депутати не мали права. (Насправді громадські слухання були проанонсовані ще в жовтні. Втім тоді на них прийшло всього двоє осіб, - ред.)  

«Це промислова зона. Для того, щоб будувати там багатоповерхівки потрібно було внести зміни до генплану, які проводяться раз на п’ять років», - зауважив Андріїв.

Водночас мешканці Промислової зазначають, що в місті дуже багато поверхівок, тож немає сенсу будувати ще.

"Депутати не були на місці і не бачили що там твориться, там торфняк, тож це небезпечно, плюс у трубу зарита річка Млинівка, тож в подальшому можуть бути зсуви. Ми виступали та виступатимемо проти будівництва", - наголошує пані Галина.

Що стосується розподілу землі на Пасічній, представники громадськості зазначають, що фірмі «Екстім» якій дали землю є фактично банкротом, тож у них немає можливості будувати.

«Ми вважали, що землю потрібно поділити на дві частини. На одній дати можливість добудувати, а на іншій побудувати соціальне житло для учасників АТО», - розповів атошник

Водночас створення КП «Муніципальна варта» активісти називають не чим іншим, як особистою армією мера.

Як відомо, Закон "Про Муніципальну варту" для охорони громадського порядку у першому читанні Верховна Рада прийняли у травні.

«Якщо почитати статут, це – дуже правильна та важлива річ. Але, в ідеалі вони підпорядковуватимуться міському голові. Насправді –  є ризики», - вважає Андріїв.

За його словами, активісти пропонували внести зміни, зокрема, створити наглядову раду або ж щоб "Муніципальна варта" підпорядковувалась міській раді.

«Депутати проголосували, але чи внесуть зміни у статут КП наразі не відомо», - зазначає активіст.

Присутні наголосили, що вже звертаються з цих приводів у прокуратуру, СБУ та народних обранців від Прикарпаття. Також франківські активісти закликають міського голову скликати позачергову сесію та відмінити скандальні рішення.