Активісти підозрюють, що депутат облради організував в лісгоспі злочинне угруповання


14 листопада, відбулася прес-конференція руху «Під контролем». Активісти розповіли про факти політичної корупції в Івано-Франківську та області.

«Ми розпочали свою роботу в травні 2016 року і за цей час вдалося назбирати чимало порушень. Вони стосуються конфлікту інтересів під час державних закупівель, декларації майна та доходів чиновників та депутатів місцевих рад», – розповідає активістка руху Христина Зелінська.

Координатор роботи руху в Західному регіоні Мирослав Сімка зазначив, що таких порушень на Прикарпатті дещо менше, ніж в інших областях – усього 28, пише West News/

Одна із справ, яка найкраще ілюструє ситуацією з політичною корупцією в Івано-Франківській області стосується Вигодського господарства.

«Особливістю цього господарства є те, що його керівником є Олександр Борисович Матусевич – депутат Івано-Франківської облради від партії «УКРОП». Ми підозрюємо, що в роботі цього лісового господарства має місце ціле злочинне угруповання, яке займається тотальною корупцією при розподілі коштів», – каже пан Сімка.

Активіст зазначає, що це припущення ґрунтується на основі документів, які розміщені у вільному доступі. Зокрема, мова йде про те, що левову частку всіх закупівель господарства виграє ТОВ «Слобідка».

«На загальний огляд це підприємство виставляє сам пан Олександр (Матусевич – ред.) Ми виявили, що керівником цього підприємства є брат його дружини», – стверджує Мирослав Сімка.

За його словами, тільки на одній такій закупівлі в 2016 році дане підприємство заробило понад 1 мільйон гривень. На усіх закупівля частка перемог ТОВ «Слобідка» становила не менше, ніж 40%.

«Окрім того, виявлено ще ряд зловживань, які стосуються співпраці господарства і його керівника з балансоутримувачем залізною дороги, яка проходить територією Вигодського лісгоспу. Є така частина лісництв у цьому господарстві, яка позбавлена автомобільних доріг. І якщо якась структура хоче здійснювати там будь-яку роботу, то транспортом туди доїхати неможливо. Відповідно, в цьому місці можливо здійснювати якісь перевезення виключно залізною дорогою. Керівник підприємства-балансоутримувача цієї дороги має домовленість із паном Олександром Борисовичем, і ніхто, окрім підприємств афільованих з керівником Вигодського лісового господарства доступу до цієї дороги не має», – заявив Мирослав Сімка.

Також, активісти виявили, що значна частина документації торгів є підробленою.

Ця справа була передана правоохоронцям кілька тижнів тому.