Активісти влаштували для місцевих депутатів антикорупційний рентген


Антикорупційна тусівка. Або як громадські активісти та депутати говорили “ЧЕСНО» про незаконне збагачення”. У неформальній обстановці спілкувалися про викриття корупційних діянь, прозорість місцевої влади та публічну діяльність можновладців.

Як «тусуватися» весело та з користю, іванофранківцям показав Громадський Рух «ЧЕСНО». Тестувати формат антикорупційних тусівок, розповідають активісти, розпочали нещодавно. Неформальні зустрічі громади та представників владних структур уже відбулися у Тернополі, Харкові та Чернівцях. Проте родзинкою проекту, кажуть організатори, є майстер-класи з виявлення незаконного збагачення та арт-активізму.

На корупцію можна впливати по-різному. І навіть засобами мистецтва, переконують організатори. Ілюстраційним матеріалом для тусівки послугувала звітна виставка четвертого міжнародного конкурсу «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни».

Силами не лише мистецтва, а й закону. Активісти влаштували для місцевих депутатів антикорупційний рентген. Та представили громадськості короткий огляд їхніх декларацій.

Та, на жаль, «головні тусівники», на яких чекала громадськість, так і не з’явились. Замість народного депутата Олександра Шевченка на зустріч прийшов його помічник Олег Головенський. До останнього чекали й мера міста Руслана Марцінківа. Втім, його крісло так і залишилося порожнім. Відео Вежа.