Активісти запропонували свої вимоги до кандидатів у наглядові ради комунальних підприємств Франківська


Сьогодні, 18 серпня активісти ГО «Центр Антикорупційна платформа» представили перелік законодавчих новацій в управлінні комунальними підприємствами міста.

Як відомо, 25 червня набрав чинності прогресивний Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління об’єктами державної та комунальної власності» який зобов’язує міські ради утворити при усіх комунальних підприємствах справді незалежні наглядові ради як орган управління і контролю.

За словами координатора проекту Христини Залінської, до 24 січня всі органи комунальних підприємств повинні створити наглядові ради, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Активісти вважають, що в першу чергу потрібно створювати наглядові ради на важливих комунальних підприємствах для міста, а не тільки тих, що освоюють найбільші суми грошей та здійснюють найбільшу кількість робіт - Івано-Франківськводоекотехпром, Електроавтотранс, Муніципальна варта тощо.

"Люди, які повинні ввійти до наглядових рад повинні мати право голосу та бути членом територіальної громади Франківська, не бути членом інших наглядових рад, не бути службовою особою, депутатом місцевої ради чи ВР, їхнім помічником а також працівником комунального підприємства", - додала активістка.