Амбітні плани розвитку “Пасічної”


Мешканці “Пасічної” поділилися власним баченням, як має розвиватися їхній мікрорайон. Один з найбільших в передмісті. На зустрічі з представниками мерії обговорили майбутню стратегію Івано-Франківська. Переконані, інтенсивна його розбудова потребує відповідної інфраструктури, а стрімкий приріст населення – створення робочих місць.

Люди зізнаються, в подальшу перспективу міста поки що не заглядали. Оскільки більшість тамтешніх мешканців турбує побутові проблеми. Попри сучасні житлові комплекси, зведені в мікрорайоні, залишилося ще чимало будинків радянської доби, які потребуть нагального капремонту, пише ВЕЖА,

Амбітні плани щодо розвитку “Пасічної” має міська влада. Це, зокрема, капітальна реконструкція перехрестя Галицька-Калуське шосе. А також спорудження нового мосту через Бистрицю Солотвинську. Шляхопровід сполучатиме вулиці Хіміків та Надрічну. Проект Галицького моста, до речі, уже пройшов попередню експертизу, наголошують в мерії.

Між тим, нині триває комплексний благоустрій мікроройону. Відтак, чинними є різноманітні муніципальні програми співфінансування щодо покращення житлових умови. Тож мерія радить по-господарськи підходити до кожної проблеми зокрема. Тим паче, жильці поступово переходять на самоуправління будинками. Невдовзі міська влада започатковує привілеювання для корінних жителів.

Розробка майбутньої стратегії міста відбуваєтьмя в рамках Проекту “ПРОМІС”. Такі зустрічі заплановані в кожному мікрорайоні. Всі ідеї мешканців мерія обіцяє врахувати під час затвердження остаточної версії стратегічного плану Івано-Франківська. Приймаються пропозиції від громади і в письмовому вигляді. Для цього варто заповнити відповідну анкету.