Благодійна фотовиставка «Право жити без болю…»


4 жовтня в Івано-Франківську відкриють фотовиставку незалежного київського фотографа документаліста Русі Асєєвої «Право жити без болю…»

Виставка організована Благодійним фондом допомоги невиліковно хворих «Мати Тереза» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» в рамках відзначення Всесвітнього Дня паліативної допомоги, який відзначається цього року 8 жовтня.

Руся Асєєва - волонтер, український фотограф-документаліст, автор фотопроектів «Життя, як воно є..», «Діти, яких не існує..», «Рідкісні таланти..». Кілька років у різних містах України Руся документувала будні дитячих онкологічних відділень лікарень, а також паліативних пацієнтів у відділеннях дорослого хоспісу Івано-Франківська та Києва. Мета виставки – не лише розповісти про проблеми паліативної допомоги, а й спроба підняти питання вирішення цих проблем до загальносуспільного, державного рівня. Як цивілізоване суспільство, ми маємо усвідомлювати що тяжкохвора людина має право на достойне життя, життя без нестерпного болю та неймовірних поневірянь.

Ви зможете прийняти участь в обговоренні актуальних тем в області паліативної допомоги під час відкритої прес-конференції, яка відбудеться 4 жовтня об 11.00 год. за участю директора Департаменту охорони здоров’я, головного лікаря хоспісу, завідуючої онкогематології обласної дитячої клінічної лікарні, завідуючої виїзного відділення паліативної допомоги дітям та дорослим, головного лікаря дитячого хоспісу, головного лікаря Харківського будинку дитини № 1.

Під час виставки матимете нагоду залишити свою пожертву важкохворим людям та на підтримку паліативної допомоги на Прикарпатті у скриньці для пожертвувань.