Через власну забудькуватість прикарпатець ледь не позбувся велосипеда


До Снятинського відділення поліції звернувся 29-річний житель одного із сіл району. Чоловік розповів про те, що невідома особа викрала його велосипед.

Проведеними оперативно-розшуковими заходами поліцейські встановили особу зловмисника. Ним виявився 21-річний мешканець сусіднього села. Як з’ясували поліцейські, потерпілий прийшов до магазину і, накупивши потрібного товару, пішов додому, забувши, що під магазином залишив велосипед.

Необачністю власника скористався житель сусіднього села, який проходячи попри магазин, запримітив двоколісник нічим не закріплений, поцупив його уночі й утік. В подальшому мав намір продати, проте його діям завадили працівники поліції.

Викрадений двоколісний транспортний засіб правоохоронці вилучили та повернули власникові. За цим фактом розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Зловмисникові загрожує від мінімального покарання, згідно санкції цієї статті у вигляді штрафу, до максимального – позбавлення волі на строк до трьох років. 

З метою попередження таких правопорушень нагадуємо про правила безпеки схоронності свого майна:

- не залишайте велосипеди без нагляду у під’їздах будинків, поблизу торгових закладів, в інших громадських місцях;

- якщо виникла необхідність залишити без нагляду велосипед, попросіть тих, кому довіряєте, приглянути за ним або використовуйте надійні велосипедні замки;

- коли вам пропонують придбати велосипед за заниженими цінами, засумнівайтеся, чи він не крадений. Повідомте про це правоохоронців.

У випадку крадіжки терміново телефонуйте за номером «102». Інформує сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.