Цінності, перепони та шляхи до розвитку України обговорювали в Івано-Франківську


8 лютого в громадському ресторані UrbanSpace відбулась презентація напрацювань Несторівської групи щодо розвитку України.

До дискусії долучились експерти Несторівської групи Мирослав Маринович, правозахисник, публіцист, релігієзнавець, член-засновник Української Гельсінкської групи, віце-ректор Українського католицького університету та Вікторія Бриндза, соціолог, фахівець з досліджень цінностей, старший аналітик аналітик компанії pro.mova.

Особливим гостем презентації був консул Нідерландів у Львові Богдан Панкевич, який розповідав про методи і теми розвитку в європейських країнах і недоліки Євросоюзу.

За словами Панкевича, Україна ще не готова до вступу в Євросоюз, ні культурно, ні фінансово.

"Якщо ми вступимо в Євросоюз то країна просто-напросто стане другою Грецією і ми будемо жити лише на позики", - впевнений консул.

Як пояснила Вікторія Бринза, розвиток країни до європейського рівня не може бути швидким і займе не один десяток років.

"І що саме головне, розвиток неможливий при теперішньому курсі країни, в якій до сих пір збереглися радянські методи розвитку. Україна має великий потенціал для розвитку харчової промисловості, але жоден з урядів не зробив нічого для цього", - зазначила Бринза.

На думку організаторів, реформи потрібно починати з уряду, адже навіть під час війни можна і треба розвиватись. Та уряд цього не робить.

Іван Рибчук, для Бліц-Інфо