Депутати Луцької міськради не підтримали спорудження в місті пам'ятника Бандері


12 січня 2016 року фракції УКРОПу, "Народного контролю" та "Самопомочі" у Луцькій міській раді відмовилися підтримати виділення коштів на спорудження пам'ятника Герою України Степану Бандері, тим самим публічно підтвердивши свій фейковий кон'юнктурний псевдопатріотизм.

Як повідомляється на офіційному сайті ВО "Свобода", вони вважають таку публічну позицію обранців луцької громади неприпустимою і закликають перестати спекулювати навколо питання вшанування визначної історичної постаті. Мета такої поведінки згаданих політичних сил - не допустити встановлення пам'ятника Степану Бандері.

Місце спорудження пам'ятника Степану Бандері у Луцьку було визначене і затверджене Луцькою міськрадою понад вісім років тому. Зараз справа зрушила з мертвої точки. Встановлено постамент, виділено кошти на початок виготовлення гіпсової скульптури монумента, укладено договір з підрядником робіт. Але тепер, коли спорудження пам'ятника вступило у завершальну стадію у Луцькій міськраді псевдопатріотичні депутати почали під надуманими приводами вставляти палки в колеса, аби будь-що завадити цьому процесу. Мета такої непатріотичної поведінки одна: завалити саму ідею будівництва пам'ятника Степану Бандері у місті. На жаль, риторика і поведінка УКРОПу, "Самопомочі", "Народного контролю" у Луцькій міськраді з питань, які стосуються національної пам'яті українців та виховання патріотизму у підростаючого покоління, сьогодні повторює риторику Партії регіонів. Спочатку з Бандерою боролися польські, російські та німецькі окупанти, потім - комуністи та "регіонали", а тепер - представники зазначених політичних проектів.

Замість того, щоб максимально сприяти і прискорити процес встановлення монумента на честь видатного борця за незалежність України у Луцьку, окремі депутати вдалися до низки маніпуляцій та перекручень. З їх вуст пролунали твердження, які ставлять під сумнів саму ідею спорудження пам'ятника людині, яка віддала своє життя за вільну Україну. Все це демонструє, наскільки мізерний рівень національної свідомості в частини представників політичних проектів, яким вдалося потрапити у Луцьку міську раду. Висловлені депутатами з УКРОПу та "Народного контролю" думки лише зайвий раз демонструють, що ніяким патріотизмом там і не пахне. Навпаки - дехто використовує ідеї та гасла націоналізму, щоб ввести в оману людей. "Свобода" закликає депутатів Луцької міськради з фракцій УКРОП, "Народний контроль" і "Самопоміч" не маніпулювати зазначеним питанням, прислухатися до думки своїх колег у міськраді та патріотичної громадськості міста і не допустити зриву процесу будівництва пам'ятника Степану Бандері у місті Луцьк. Інформує прес-служба Волинської обласної організації ВО "Свобода".