Високопосадовця з Прикарпаття підозрюють у державній зраді


Служба безпеки України викрила високопосадовця одного із міністерств України, який переслав поштою невідомим особам таємні документи Міноборони та інших силових відомств щодо їхніх дій у Чорному та Азовському морях, а також у Керченській протоці.

Як пише Українська правда, йдеться про державного секретаря Мінінфраструктури Андрія Галущака.

"Державний службовець категорії «А», скопіював та переслав електронною поштою, поки що невстановленим особам, таємний документ. Він стосується комплексу заходів Міністерства оборони України, прикордонних, правоохоронних та інших органів державної влади щодо захисту національних інтересів на півдні та сході України, у Чорному та Азовському морях і Керченській протоці. Своїми діями чиновник завдав шкоди суверенітетові, територіальній цілісності, обороноздатності та державній безпеці України", - йдеться в повідомленні СБУ.

2 квітня у робочому кабінеті та за місцем проживання держслужбовця проведено слідчі дії.

Правоохоронці вилучили мобільний телефон і електронний планшет, в яких виявлено переправлений таємний документ та інші службові документи з грифом «Для службового користування».

За цим фактом правоохоронці порушили кримінальну справу за ст. 111 ККУ (державна зрада).

Довідково: Андрій Галущак родом з Івано-Франківська. У 1992 році здобув перемогу на Всеукраїнській учнівській олімпіаді з правознавства та одержав спеціальний диплом «За розум і талановитість». А у 1997 році з відзнакою здобув вищу юридичну освіту у Прикарпатському університеті ім. В.Стефаника за спеціальністю «Правознавство». 

З 1994 до 1997 року працював помічником начальника та головним юрисконсультом управління освіти Івано-Франківської обласної державної адміністрації. А з 1998 до 2005 року – завідувачем юридичного відділу виконавчого комітету Івано-Франківської міськради.

У 2006 році Галущак був заступником директора юрдепартаменту "Нафтогазу", з 2006 по 2014 рік – радником глави правління ЗАТ "УКРГАЗ-ЕНЕРГО", у 2015-2016 рр. – заступником начальника РФ "Львівська залізниця" ПАТ "Укрзалізниця", у 2016 – 2017 рр. займав пост директора інвестдепартаменту "Укрзалізниці".

Посаду у міністерстві інфраструктури Галущак займає з січня 2017 року. Він державний службовець ІІІ рангу. Крім того, чиновник нагороджений орденом "За заслуги" ІІІ ступеня.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!