Діти переселенців у Франківську отримають "перший портфелик" від посольства Франції


Сьогодні, 29 липня відбулася прес-конференція в рамках старту проекту "Перший портфелик для дітей-переселенців"

Проект проводять, щоб полегшити адаптацію як батьків так і дітей на новому місці проживання, та закупити необхідне шкільне приладдя для першачків, повідомляє кореспондент "Бліц-Інфо".

Загалом 50 першокласників-переселенців, котрі проживають у Івано-Франківську отримають перший портфель із комплектом шкільного приладдя і канцтоварів, який їм вручать напередодні 1 вересня.

Кошти на перші портфелі виділило Посольство Франції в Україні. Під час проекту для першачків будуть проводитись навчально-психологічні заняття, щоб підготувати їх до школи і допомогти адаптуватися в перший місяць навчання.

Також проект передбачає заняття із батьками, щоб навчити їх як полегшити адаптацію дитини у новому колективі. Перше заняття відбудеться 6 серпня.

Щоб взяти участь у проекті та отримати портфель, потрібно написати заяву у регіональному штабі допомоги переселенцям та подати копію свідоцтва про народження дитини.

За словами заступника начальника Управління ДСНС України в Івано-Франківській області Володимира Пачківа, наразі в області зареєстровано 3505 переселенців, з яких 1100 діти.