Для розвитку Прикарпаття потрібно не просити, а використовувати потенціал регіону, - Сич на колегії


Сьогодні, 26 лютого в Івано-Франківську відбулося засідання колегій облдержадміністрації.

Серед запланованих питань заслухали звіт про підсумки виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку і бюджету області за 2015 рік, інформує кореспондент Бліц-інфо.

Зокрема,  директор департаменту економіки Володимир Попович проінформував присутніх про доходи за минулий рік у сфері туризму, вантажних перевезень, дерево оброблення та енергетичній сфері. Він звернув увагу на те, що рівень безробіття зменшився на 3% в порівнянні з 2014 роком.

Натомість голова ОДА зазначив, що департамент економіки повинен не тільки звітувати про зроблену роботу, а й бути площадкою залучення коштів у область.

"Ми з головою обласної ради будемо лобіювати, просити кошти, але для цього має бути розроблена програма", - зауважив Гончарук.

Водночас, голова обласної ради Олександр Сич запропонував залучати до напрацювання Програми розвитку науковий потенціал державних закладів, що розміщені в Івано-Франківську. Адже, за його словами, якщо говорити про бюджет розвитку – 30 мільйонів, який потрібно поділити на 20 адміністративних одиниць, то виходить по півтори мільйони. Цього вистачить тільки, щоб перекрити одну школу. А з кожного району будь-хто, може встати та назвати проблем як мінімум на 150 мільйонів. Тож потрібно працювати над залученням ресурсів.

"Ви пишете, що хочете розробити програму енергоефективності. Значить потрібно залучати ІФНТУНГ, бо вони мають свої напрацювання. Якщо ми говоримо про упорядкування, що відносяться до сфери медицини  - потрібно залучати медичний університет, якщо в проекті рішення ми апелюємо до департаменту культури – потрібно залучати Прикарпатський університет. Пора перестати просити, а потрібно працювати на взаємовигідній основі. Суть полягає в тому, що потрібно залучити весь потенціал нашого регіону", - акцентував Сич.