Дві сім'ї з Прикарпаття візьмуть участь у передачі "Відпустка по обміну"


15 квітня на ICTV стартує прем'єра проекту «Відпустка по обміну» Нове тревел-шоу дає українцям можливість не просто побувати в іншій країні і приміряти на себе її неповторний колорит, а й... поділитися частиною свого побуту з іноземцями.

Героями нового шоу стануть українці, які не проти провести вихідні в ролі жителів іншої країни. Але для цього їм доведеться впустити зарубіжних гостей і в своє життя – на вікенд помінятися з ними будинками. Під час цієї «відпустки по обміну» сім'ї з різних країн будуть не просто відпочивати, а максимально пізнавати чужі традиції і місцевий колорит, пише Детектор медіа

– Учасники програми будуть отримувати певні завдання. Наприклад, в Казахстані говорять: «Якщо ви не їли наше рагу, то ви не були в нашій країні». Гостям доведеться самостійно приготувати це рагу, але з одним нюансом: казахи не ходять на базар за м'ясом, тому потрібно самим зловити барана і приготувати з нього блюдо, – розповідає режисер проекту Катерина Турова. – В кінці програми кожна група учасників виставляє іншій країні і будинку свої оцінки. Але нашим завданням було не показати, що десь живуть гірше, а десь краще. Наша мета – показати глядачеві, як по-різному в усьому світі живуть люди, які різні у них культура і звичаї.

У програмі «Відпустка по обміну» сім'я з Южноукраїнська відправиться в Італію, з Одеси – до В'єтнаму, з Ворохти – в Єгипет. Жителі Івано-Франківська поїдуть у Ліван, сім'я із Запоріжжя – в Індію. А ось кияни поміняються будинками з іспанцями – і обидві сім'ї під час цієї поїздки зруйнують всі міфи про свої країни.