Директор обласного театру ляльок прозвітував про останні п'ять років роботи


Сьогодні, 9 листопада в Івано-Франківську відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань гуманітарної політики та свободи слова.

Серед іншого, депутати заслухали звіт директора Івано-Франківського академічного обласного театру ляльок ім. Марійки Підгірянки Романа Братковського, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами Братковського, штат театру складає 88 чоловік. Щорічно у театрі здійснюється по шість прем’єр для дітей та одна для дорослих. Вистави для дорослих ставлять за грантові кошти.

«Театр успішно працює з підшефними школами-інтернатами, дітьми учасників АТО та дітьми-сиротами. Для них організовані майстер-класи з виготовлення іграшок, глиняних виробів, ляльок-мотанок», - зауважує директор.

Він додає, що два роки назад було запроваджено театральне таборування. Так, під час літніх та зимових канікул для дітей проводяться лабораторії з виготовлення ляльки до власної постановки вистави.

«Стратегія театру не тільки працювати в європейському колі, а й створювати умови аби стати європейським театром», - підсумовує Братковський.

Заслухавши звіт, комісія рекомендувала облраді продовжити договір з Романом Братковським. Питання повинні винести на наступну сесію обласної ради.