Директор однієї з геодезичних фірм привласнив ділянку в центрі Франківська


За результатами здійснення прокуратурою процесуального керівництва у кримінальному провадженні, встановлено факт незаконного вибуття з комунальної власності земельної ділянки в центральній частині міста

Івано-Франківською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, відкритому за фактом заволодіння земельною ділянкою шляхом шахрайства.

Встановлено, що директор однієї з геодезичних фірм міста Івано-Франківська, використавши підроблений державний акт, заволодів земельною ділянкою в центральній частині міста площею 0, 0472 га, вартість якої становить понад 600 тис. грн., та оформив договір купівлі-продажу з фізичною особою.
 
На даний час зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч . 4 ст. 190 («Шахрайство») Кримінального кодексу України.
 
Крім цього, Івано-Франківською місцевою прокуратурою заявлено позов в інтересах держави до фізичної особи про визнання договору купівлі-продажу земельної ділянки недійсним, скасування запису про державну реєстрацію земельної ділянки та витребування її у комунальну власність.
 
Івано-Франківським міським судом прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження по справі.
 
Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.