Ескалація в АТО: загинули дев'ятеро українських воїнів


Українські війська зазнали важких втрат на Донбасі: загинули дев'ятеро бійців АТО.

Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко, пише Укрінформ.

"Термінова інформація про події, які сталися на фронті сьогодні вранці – 20 липня. Після 04:00 ранку російсько-окупаційні війська відкрили потужний вогонь з мінометів, 122-мм ствольної артилерії, танків та установки «Град-П» в районі Красногорівки. За попередньою інформацією, українські війська під час цього обстрілу понесли важкі втрати: 4 загиблих та 2 поранених", - сказав він.

Лисенко додав, що за минулу добу внаслідок бойових дій загинув один український військовослужбовець у Мар’їнці, причина смерті – ворожий обстріл. Також у Новотошківському група наших військових натрапила на вибуховий пристрій (попередньо – міна ОЗМ-72), внаслідок 3 військовослужбовців загинули, ще 3 – дістали поранення різного ступеню тяжкості.

Окрім цього, ще один український військовослужбовець загинув під час обстрілу Новгородського, що на Донецькому напрямку.

Всього станом на 11 годину 20 липня 2017 року в районі проведення АТО сталося 14 ворожих обстрілів, зокрема 8 – з важкого озброєння.

За словами речника МОУ, на Луганському напрямку минулої доби основні бойові дії точилися поблизу Новозванівки.

"З 19 до 24 години російсько-окупаційні війська провели 5 збройних провокацій по позиціях українських військ поблизу міста, під час яких ворог застосовував кулемети, гранатомети та озброєння на БМП.  Ще один короткотривалий обстріл відбувся в Станиці Луганській. Всього вчора на Луганському напрямку сталося 6 збройних провокацій з боку ворога", - зазначив він.

На Донецькому напрямку, уточнив Лисенко, близько 1 години ночі бойовики провели мінометний обстріл біля Авдіївки, після чого на всій лінії розмежування на Донецькому напрямку було тихо аж до вечора. О 19 годині обстріли відновилися. Окупанти обстріляли Луганське з БМП, Авдіївку – з гранатометів, а Піски – з мінометів. Українські війська відкривали вогонь у відповідь.

За минулу добу на Донецькому напрямку сталося 6 обстрілів, під час 2 з них застосовувались міномети.

Лисенко також констатував, що на Маріупольському напрямку вчора «гарячою точкою» також була Красногорівка, де бойовики провели мінометний обстріл середньої потужності, під час якого по позиціям українських військ було випущено більше 20 мін. Ще один мінометний обстріл відбувся в Гнутовому. По Мар’їнці, Новотроїцькому, Павлополі та Водяному бойовики вели вогонь з легкого озброєння.

Вчора на Маріупольському напрямку відбулося 9 обстрілів з боку противника, зокрема 2 – з мінометів.