Франківці скаржаться на чергову зміну автобусних маршрутів


Минулого четверга вступили в силу зміни до окремих автобусних маршрутів, але задоволені ними не всі пасажири. Найбільше нарікань у них викликала зміна маршруту №41, який колись пролягав від онкодиспансеру до мікрорайону «Каскад», а зараз сполучає мікрорайон «Каскад» з автостанцією №3.

Мешканці міста обурюються, що через таку зміну втрачено пряме пасажирське сполучення вул. Коновальця з мікрорайоном «Каскад» і вулиці Вовчинецької з вулицями Чорновола та Петлюри, і дорікають, що змінений маршрут №41 у прямому напрямку повністю дублює існуючий маршрут №28, пише Західний кур'єр.

Також, на думку людей, зараз забагато автобусів на маршруті №37, який від вокзалу вулицями Миру та Івана-Павла ІІ продовжили до того ж мікрорайону «Каскад». Водночас така зміна маршруту призвела до того, що від ринку на вулиці Дністровській тепер нічим дістатися на вул. Мазепи. Тому пасажири пропонують поділити його на два – попередній №37 «Драгомирчани – вокзал» і № 37-а «Драгомирчани – «Каскад».

Начальник управління транспорту і зв’язку Олег Ганчак погоджується, що зміна маршруту №41 позбавила сполучення вул. Коновальця з «Каскадом», і запевняє, що в управлінні думають над тим, яким чином його відновити. Водночас він також поінформував, що управління не полишає спроб і вживає необхідних заходів для відновлення та стабільного функціонування маршруту № 45 «вул. Симоненка – онкодиспансер», який може вирішити проблему, що виникла. Однак від обслуговування цього маршруту уже відмовилися два призначені міськвиконкомом тимчасові перевізники.

Нагадаємо, що введена в дію з початку цього року нова маршрутна мережа мала на меті зменшити кількість автобусів малого класу з 245 до 148 та кількість маршрутів, які дублювали одне одного, і розвантажити таким чином центральну частину міста та зупинки «Головпошта», «ЦУМ» і «Ринок» від засилля так званих «маршруток». Однак згодом міськвиконком почав вносити зміни у маршрутну мережу, додавши до неї нові маршрути №48 та № 49, а також, на прохання пасажирів, збільшив кількість транспортних на окремих завантажених маршрутах. Таким чином кількість транспортних засобів, які мали б обслуговувати нові автобусні маршрути, збільшилась на 36 одиниць, а якщо врахувати, що на маршруті № 28 замість восьми великих автобусів працюють 14 малих, то ця цифра сягнула півсотні «маршруток». Щоправда, наразі на вулицях міста автобусів менше, ніж передбачено змінами у маршрутній мережі, бо на маршрути виїжджають не всі.