Франківців кличуть взяти участь у фестивалі кіноремейків


7-8 жовтня ГО “Кінороби” організовує у франківську “Шведінг: Фестиваль кіноремейків”.

Шведінг - це аматорський процес створення любительських ремейків на відомі фільми. Це свого роду кіногра, в якій беруть участь декілька команд. Їхнім завданням є за 24 години зняти кіноремейк, тривалістю до 5 хвилин на отриманий фільм. Знімати, згідно правил шведінгу, можна тільки на смартфон, не використовуючи жодного операторського обладнання. Учасниками конкурсу кіноремейків можуть стати всі бажаючі, тут не існує ніяких обмежень.

За словами організаторів фестивалю, 4й сезон є відбірковим туром до всеукраїнського Шведінгу, який відбудеться вже весною. Перемога дарує команді прямий квиток на участь у всеукраїнському Шведінгу.

“Для того, щоб взяти учать необхідно зробити декілька простих кроків: перш за все організуватися з друзями, колегами по роботі чи родиною і зібрати команду ( від  3 до 5 чоловік). Далі потрібно зайти на сайт http://sweding.in.ua/, зареєструватися та сплатити організаційний внесок з команди, у нас реєстрація відкрита до 29 вересня, тому довго роздумувати не варто, оскільки кількість місць обмежена до 15 команд, а у нас вже є бронювання на кілька реєстрацій” ,- пояснює організатор Шведінгу Оксана Крецул .

Після цього команда повинна отримати фільм на жеребкуванні. Цього разу організатори підготували розширений перелік фільмів, який буде опублікований 13 вересня на офіційній сторінці події у фейсбуці і відтак кожен охочий зможе допомогти у формуванні остаточного списку, так званого short-list, обираючи улюблений фільм із пропонованих шляхом голосування.

Вже 6 жовтня ввечері команди дізнають назви фільмів, на які потрібно буде відзняти ремейк, а також про додаткові завдання.

Наступного дня буде офіційний день зйомок ремейків, тривалістю 5 хв. Оскільки правилами Шведінгу забороняється використання спецефектів чи комп'ютерної графіки, то всі костюми, декорації і реквізити учасники будуть виготовляти власноруч. Окрім цього їм ще доведеться самостійно попрацювати над всіма звуками, музикою і саундтреками.Та такі завдання тільки додають учасникам бажання і зацікавленість приєднатись до проекту.

І вже 8 жовтня о 18:00 в приміщенні Театру Ляльок розпочнеться прем’єрний показ робіт з Фестивалю Кіноремейків.

Журі визначить переможців у наступних номінаціях  - “Найкраща акторська гра”, “Найкращий реквізит”, “Найкращі титри”  та звісно ж основна номінація - “Найкращий кіноремейк”, за який команда отримає грошову винагороду та Золотого Кінороба! А також переможця в номінації “Глядацькі симпатії” оберуть власне глядачі.

Квитки з 13 вересня можна буде придбати онлайн на ресурсі www.ticketclub.com.ua, http://sweding.in.ua/ , в касах кінотеатру “Люм’єр” або безпосередньо в організаторів.