Франківець у суді скасував протоколи складені патрульною поліцією


Сьогодні, 10 липня в Івано-Франківському міському суді продовжили розгляд протоколів, які склав інспектор Владислав Гарбар під час втечі водія з місця зупинки.

Як відомо, водій впав та пошкодив брову. Тоді патрульні склали на водія адмінматеріали за ст. 122 ч. 2, 126 ч. 1, 173 та 185 КУпАП. Втім, пізніше франківець написав заяву про перевищення службових повноважень інспектором.

Сьогодні в суді продовжили розгляд справи. Справу веде суддя Наталія Деркач, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

На попередньому засіданні суд направив до управління патрульної поліції звернення щодо розбіжностей у часі та почерах протоколів. Та, як зауважила суддя, відповідь з патрульної поліції Івано-Франківська так і не надійшла.

Тож патрульний Гарбар клопав перенести засідання, однак суд відхилив його.

Відтак захисник Івасишина звернув увагу на те, що в першій інстанції суд скасував постанову за ст. 122 щодо не вмикання показчиків повороту. Він вкотре наголосив, що інші протоколи складав патрульний Базилицький, а не Гарбар. І злісної непокори не було.

Опісля суддя пішла в нарадчу кімнату. Повернувшись, суд прийшов до висновку, що в діях Івасишина не було складу адміністративного правопорушення, тож слід закрити справу. Натомість позов щодо перевищення службових повноважень розглядатимуть в окремому засіданнії