Франківські баскетболісти розповіли настільки важко далася команді перемога в Чемпіонаті України


Сьогодні 30 травня керівництво та капітан БК "Говерла" підбили підсумки сезону та розповіли настільки важко далася перемога в чемпіонаті України.

За словами директора клубу Андрія Дроздова, останні 8 років команда грала у елітному дивізіоні.

"Так трапилося, що минулий сезон у нас закінчився дуже рано і інвестори закрили фінансування. Ми зібралися з головним тренером і вирішили шукати вихід з ситуації щоб зберегти команду. Я ходив до влади, щоб якось разом зберегти команду. На щастя ми знайшли інвестора, який дав фінансування, окрім того було фінансування з міського та обласного бюджету"- сказав директор.

Керіник клубу також зауважив, що команда дуже вдячна, що в такий важкий час у бюджеті знайшли кошти на підтримку баскетболу.

"В нас гравці не отримували зарплату, тільки кошти на харчування. Проте хлопці виклались на повну, адже ми разом поставили собі ціль здобути золото",- каже Дроздов.

Що ж стосується наступного сезону, то як такого, плану немає. Єдине, що планують, це зберегти команду і гравців.

У свою чергу головний тренер команди Микола Піскарьов зауважив, що сезон був дуже важкий.

"У нас багато сильних гравців, проте з них потрібно було зробити команду. Не було якогось одного лідера, всі викладались однаково. Це дало свої результати",- пояснює тренер.

Також тренер визнав, що перше коло було не дуже вдалим, проте в результаті команда все ж виборола кубок.

"Ми грали останню гру у Львові і приїхали стільки наших вболівальників, що було відчуття ніби ми вдома. Був момент, коли вболівальники настільки гучно підтримували, що я не міг докричатися до гравців", - пригадує Микола Піскарьов. 

Капітан команди, перш за все подякував, що що у такі важкі часи для держави і місто і область знайшли кошти для команди.

"Я хочу полякувати всім, хто нас підтримував, особливо нашому тренеру і директору, які у нас вірили. Ми переймалися чи ми зможемо виграти проте вони завжди казали, що все буде добре і залишилось ще дві гри. Ця впевненість давала нам сили. Ми грали за честь нашого рідного міста",-  каже капітан команди Андрій Калашніков. 

Стосовно планів на наступний сезон, то всі гравці готові і надалі грати у команді.

"Кожен гравець який грав у цьому сезоні не просто хоче, а дуже хоче грати у наступному сезоні",- запевнив капітан.