Франківські податківці навчали бійців АТО вести бізнес


Нещодавно в Центрі розвитку підприємництва «Бізнес-Інкубатор» відбувся семінар для військовослужбовців та учасників АТО, які перебувають на обліку в міському центрі зайнятості на тему: «Як розпочати свій бізнес».

На семінар було запрошено демобілізованих з зони АТО які  виявили бажання започаткувати власну справу, адже для цього необхідно володіти певними знаннями законодавства та навичками.

Про порядок відкриття підприємницької діяльності та вибір системи оподаткування їм розповіла головний державний інспектор відділу електронних сервісів та звітності ДПІ у м. Івано-Франківську Олександра Стасів. Вона ознайомила присутніх з порядком ведення бізнесу на загальній та спрощеній системах оподаткування, та детально зупинилась на характеристиці трьох груп й критеріях щодо віднесення платників єдиного податку до цих груп.

 У своєму виступі Олександра Стасів особливо наголосила на дотриманні суб’єктами господарювання трудового законодавства, зокрема на недопущенні виплати найманим працівникам зарплати в «конвертах» та нижче встановленого законодавством рівня.

У ході семінару кожен демобілізований мав змогу задати питання, які виникли з приводу почутого.

Захід відбувся в рамках Меморандуму про співпрацю між ДПІ у м. Івано-Франківську та Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу, підписаним у вересні минулого року. Інформує прес-служба ДПІ у м. Івано-Франківську.