Франківські школи отримали муляжі автоматів для проведення уроків захисту Вітчизни


Центром військово-патріотичного виховання ймовірно стане 23 школа.

Івано-Франківські школи отримали муляжі автоматів для проведення уроків захисту Вітчизни. Макети закуплено в рамках міської програми військово-патріотичного виховання. Три десятки автоматів Калашникова роздано вчителям навчальних закладів. Раніше на все місто вони мали лише 7 одиниць навчального-прикладного інвентаря. Відтак, старшокласникам доводилося знайомитися зі стрілецькою зброєю лише на картинках та по телевізору. В умовах російсько-української війни така ситуація не припустима, переконані в мерії. Для власної ж безпеки юнаки повинні знати бодай ази поводження з вогнепальною зброєю. Для ефективності уроків залучатимуть ветеранів АТО з Муніципальної варти.

Автомат Калашникова – це основна стрілецька зброя армійських підрозділів. Тепер кожен учень зможе ознайомитися з його будовою та навчиться вправлятися зі зброєю.

Забезпечення макетами автоматів – це перший крок до поновлення матеріально-технічної бази начальних закладів, запевняють чиновники. Надалі мають намір розбудовувати тири на території міста. Тут юнаки будуть вправлятися у стрільбі по мішені з ручної чи пневматичної зброї. . Наразі в Івано-Франківську діють лише три стрільбища.

Центром військово-патріотичного виховання ймовірно стане 23 школа. До Дня збройних сил України тут відбулися змагання з військово-прикладного мистецтва. Переможців турніру та їх наставників нагородили грамотами.