Франківських освітян підозрюють у привласненні коштів на ремонті школи і двох садочків


Поліція Івано-Франківська відкрила кілька кримінальних проваджень щодо привласнення бюджетних коштів посадовцями департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради у змові з підрядниками.

Зараз у реєстрі судових рішень є ухвали щодо трьох кримінальних проваджень, пише Курс

Зокрема, службових осіб департаменту освіти та науки підозрюють у тому, що вони у змові з директором ТзОВ "Будівельна компанія "Нові технології третього тисячоліття" завідомо внесли неправдиві відомості про вартість та об'єми виконаних робіт в акти виконаних робіт, в результаті чого привласнили бюджетні кошти, виділені на капітальний та поточний ремонт Івано-Франківської ЗОШ №15 І-ІІІ ступенів по вул. Незалежності, 207.

Друге провадження відкрите щодо привласнення коштів на капітальний ремонт даху ДНЗ №1 "Калинонька" по вул. Вовчинецькій, 9. Роботи виконувало ТзОВ "В.О.".

Ще в одному провадженні йдеться про те, що службовці департаменту освіти у змові з директором ТзОВ "Контактбуд" привласнили бюджетні кошти, виділені на капітальний ремонт даху ДНЗ №16 "Сонечко" по вул. Короля Данила, 15-А.

Суд дав дозвіл на вилучення документів у замовника та підрядника робіт – договорів підряду, локальних кошторисів, актів приймання-здачі виконаних будівельних робіт, платіжних доручень, проектно-кошторисної документації тощо. У поліції повідомили, що досудове розслідування триває.

За даними системи YouControl, ТзОВ "БК Нові технології третього тисячоліття", яке ремонтувало дах у ЗОШ №15, зареєстроване у Надвірній та належить Андрію Яновському і Андрію Троценку – екс-голові Івано-Франківської ОДА. Очолює підприємство Яновський.

Директором та засновником ТзОВ "В.О.", яке ремонтувало ДНЗ №1 "Калинонька", є Лябига Олег Іванович. Фірма зареєстрована в Івано-Франківську на вулиці Микитинецькій.

ТзОВ "Контактбуд", яке ремонтувало дах у ДНЗ №16 "Сонечко", належить колишньому депутату Тисменицької районної ради Володимиру Яцишину, який і очолює це підприємство.

Всі договори підряду підписував директор департаменту Ігор Смаль, роботи виконувалися у 2016 році.