Франківським роботодавцям пропонують професійне навчання майбутніх працівників


Професійне навчання безробітних – це одна із соціальних послуг, яка надається державною службою зайнятості.

Директор Івано-Франківського обласного центру зайнятості Григорій Горбаль зазначає, що протягом 7 місяців 2017 року цією послугою скористалось більш як 3,5 тис. зареєстрованих безробітних. До кінця року передбачається, що ще не менше як 3,3 тисячі безробітних буде залучено до професійного навчання.

Навчання організовується службою зайнятості на замовлення роботодавців або для самозайнятості, провадження підприємницької діяльності, тобто під конкретне робоче місце. Протягом січня-липня 2017 року на замовлення більш як 2,5 тис. підприємств області служба зайнятості здійснювала навчання безробітних.

Переваги такого навчання для роботодавців:

  • з роботодавцями погоджуються навчальні програми;
  • роботодавці беруть участь у кваліфікаційній атестації безробітних та гарантують проходження слухачами виробничої практики на підприємствах;
  • 100% працевлаштування безробітних після навчання (якісний підбір необхідних працівників).

Для навчання зареєстрованих безробітних використовується навчальна база центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості України, яка налічує 11 таких центрів. Дані центри оснащені новим сучасним обладнанням та новітніми технологіями. Один з центрів – Івано-Франківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.