Футбольний турнір “Шкіряний м’яч” набирає обертів на Прикарпатті


У середу, 7 жовтня, відбулося засідання Виконавчого комітету Івано-Франківської обласної федерації футболу спільно із Депертаментом освіти та науки обласної державної адміністрації.

В порядку денному, зокрема, було розглянуте питання щодо проведення змагань з футболу на призи клубу «Шкіряний м’яч» в Івано-Франківській області сезону 2015-2016 рр, пише Галицький кореспондент.

«Шкіряний м’яч» – найбільш масовий дитячий футбольний турнір в Україні, в якому приймають участь діти 11-13 років. В нас є хороші традиції, але ми хотіли би по-новому підійти до турніру, тому й залучили до проведення освітян», – розповів голова обласної федерації футболу Тарас Клим.

Голова ІФФФ наголосив на тому, що турнір «Шкіряний м’яч» проводиться з 1998 року. До слова, прем’єрна першість відбулася саме в Івано-Франківську. Цьогорічні змагання тривають , відбіркові тури закінчуються у жовтні. Наразі є перші переможці на місцях, зокрема, в обласному центрі, а також Тисмениці, Коломийському районі.

Заключні турніри кубок «Шкіряний м’яч» відбудуться весною. Першість України виборюватимуть переможці області у кожній віковій категорії.

«Основне питання зараз: проведення районний та міських змагань «Шкіряний м’яч». Обласна федерація футболу проводить зональні змагання, після чого відправляє переможців на всеукраїнську першість. – зазначив заступник голови ІФФФ Василь Луцький . – В цьогорічному розіграші приймають участь діти 2003-2005 років, як хлопці та і дівчата. Щодо нововведень в регламенті – дозвіл гравцям молодших вікових категорій грати за старші команди».

Разом із тим на виконкомі розглядалося питання про підведення підсумків виступу збірної команди Івано-Франківської області з футболу в Кубку регіонів ФФУ, яка, нагадаємо, припинила виступи у турнірі на першому етапі, поступившись збірній Чернівецької області за сумою двох матчів (2:2).

Довідково: Всеукраїнські змагання на призи клубу «Шкіряний м’яч» проводяться з метою підвищення масовості дитячо-юнацького футболу в країні, організації фізкультурно-оздоровчої і виховної роботи в загальноосвітніх школах, зміцнення здоров’я дітей та підлітків, залучення їх до регулярних занять футболом, виявлення здібних футболістів, популяризації та розвитку футболу.